Seda viga, et juukseid ei lõigata piisavalt sageli, on tehtud ajast aega, hoolimata sellest, et just hea lõikus hoiab soengu vormis. Lõhenenud juukseotsad kerkivad ülespoole, eriti pikkade juuste korral ja see pole kuigi ilus vaatepilt. Soovitav on juukseotsi lõigata iga seitsme nädala tagant.

Viga: valid värvi, mis ei sobi

Juuksevärvide valik on lõputu, samamoodi erinevate värvide sobivus erinevate stiilidega. Kuid on üks värv, mis sulle kindlasti aastaid lisab – sinu jaoks liiga blond toon. See muudab ka nahatooni plassiks. Kui aga jätad juuksejuured loomulikku värvi ning lisad otstesse ning näo ümbrusse heledamaid salke, toovad need su silmad ja naha kenasti esile.

Viga: kasutad iganenud tehnikaid

Isegi siis, kui oled vabanenud oma kiindumusest juukselakki ja ninaotsani rippuvasse tukka, on võimalik, et kasutad ajast ja arust stiili. Suurimad vead, mida kunagi teha ei tohiks, on lasta endale teha liiga kihiline lõikus ning värvida soengusse liiga palju triipe.

Viga: sa ei hoolitse tuka eest

Kiireim ja lihtsaim moodus soengu muutmiseks on tuka värskendamine. Lase see teismoodi lõigata või kammi varasemast erinevalt. See mõjub tervele soengule hästi.

Viga: püüad kodus saavutada salongi-tulemust

Kui soeng sulle salongis meeldis, peaks see ka koju jõudnuna meeldima ja otse loomulikult püüad sa samasugust ka ise teha. Kuid isetegemine pole väga lihtne, eriti veel siis, kui sul pole stilistiga sarnaseid vahendeid kasutada. Suurim viga, mida tehakse on see, et kasutatakse valesti kuumi soengutegemisvahendeid. Kas sa ikka tead, kuidas lokitange ja juuksesirgendajaid kasutada?

Viga: jätad hommikul juuksed niiskeks

Kiire ja lohaka kuivatamise tulemus on õudne. Juukseotsad näevad välja sassis, lokkis juuksed pole kaugeltki sellises kohevuses nagu sa sooviksid. Õiged vahendid – korralik hari, föön ja juuksekosmeetika – ning tubli annus kannatlikkust tagab edu.

Viga: su juuksevärv on luitunud

Selles pole midagi uut, et juuksevärvi värskena hoidmine on raske. Luitunud värv teeb vanemaks. Selle asemel, et „lahja“ värviga ringi käia, mine juuksuri juurde värvi värskendama ka lõikuste vahel. Kui juuksejuured on juba mitu sentimeetrit välja kasvanud, teeb see sind samuti vanemaks.

Viga: oh neid katkenud juukseotsi…

Värskelt ja korrektselt lõigatud juukseotsad näitavad sind nooremana. Kahjustame oma juukseid mehhaaniliselt üsna sageli, kuid ravida paraku unustame... Kui sa radikaalsemaks lõikuseks valmis pole, käi salongis juukseotsi värskendamas ja juuksemaski nautimas vähemalt üks kord kuus. Juuksed paistavad säravamad ja sina noorem.

Allikas: Allure