Eesti salongides töötab kümneid ja kümneid ilutegijaid, kellel tegelikult vastav sertifikaat puudub. „Kui sertifkaate ei ole salongis nähtaval kohal, küsi neid iluteenindajalt julgesti. Nii säästad end hilisematest ootamatustest ja ebamugavustest. Sertifikaadi olemasolu määrab, kas inimene on oma töös kompetentne ja kas tema tegevus on kliendile ikka ohutu,“ soovitab Elery.

„Näen enda töös iganädalaselt kodudes paigaldatud volüümiripsmeid, mis näevad oskamatu paigalduse tõttu välja nagu üks suur ripsmeklomp,“ lisab ta veel.

Küüneliimiga kinnitatud volüümripsmed?

„Minu tuttav külastas eelmise aasta jõulureedel üht Tallinna kesklinnas asuvat ilusalongi ja lasi endale paigaldada klassikalised kunstripsmed. Järgmisel hommikul helistas ta mulle murega, et silmad on ärritunud ja midagi on vist valesti läinud... Avastasin, et ripsmed olid liimitud ripsmeliimi asemel hoopis küüneliimiga, mis on valget värvi ja niiskusega paisub. Läksime EMO-sse, kus kõik tema ripsmed maha lõigati.“ Meil ei ole midagi lisada!

Hügieenist ilusalongis

Kuna salongist käivad läbi kümned inimesed päevas, on elementaarne hügieen ülioluline. Suured pisiku- ja bakterikogujad on näiteks meigipintslid. Kuidas selgeks teha, et pintslid on puhtad? „Võta näiteks puudripintsel kätte ja „ava“ see. Kui näed pintsli südamikus puudrijääke, on pintsel väga must. Sa ei tea kunagi, kelle näol see just käinud on – sind ohustavad herpesviirus, silmapõletikud...“ kirjeldab jumestaja.

Kas oled ikka teadlik?

Elery rõhutab, et kõik ilusalongides toimunud ebaõnnestunud protseduurid ei ole siiski ilutehniku „süü“. „Näiteks püsimeigi tegemisel ei ole klient sageli varitsevatest ohtudest teadlik – võib juhtuda, et kasutatav masin läheb katki ja vigastab seejuures meigitavat piirkonda. Kuna aparatuuri soetavad salongidesse tihti salongiomanikud, siis tuleb iluteenindajatel hakkama saada selle tehnikaga, mis neile ette antakse.“

Hea lugeja, jaga enda kogemusi - kas oled kokku puutunud ebapädevate iluteenindajatega? Kirjuta oma kogemusest kommentaaridesse või saada need info@catwalk.ee.