Vaseliin. Su vanaema ei hoia vaseliini ilmaaegu oma ilutoodete seas aukohal. Vaseliin on ülimalt niisutav ning ennetab kulmukarvade kuivust. Kuna oma koostiselt on see tihkem kui enamik siin nimetatud õlidest, piisab, kui kasutad vaseliini kulmudel paar korda nädalas.

Oliiviõli. Oliiviõli on väga mitmekülgne - sa saad seda kasutada nii näopuhastuse kui ka näiteks juuksehoolduse juures. Sarnaselt mandliõlile on ka oliiviõli rikas A- ja E-vitamiinide poolest, mis kiirendavad karvakasvu. Masseeri piisake õli kulmudesse ja jäta paariks tunniks kulmudesse ning seejärel pese täielikult maha.

Kookosõli. Kookosõli on hinnatud juuksehooldustoode ja seda eriti tänu oma võimele juuksekarva imenduda. Kui kasutad juba kookosõli lisaks juustele ka näohoolduses, siis hakka seda nüüdsest ka kulmudele kandma. Sa näed peagi vahet!

Riitsinus- ehk kastoorõli. Proteiini-, vitamiini- ja antioksüdandite rikas õli on tihedamate kulmude kasvatamisel suurepärane abimees. Kanna seda kulmudele igal õhtul, lase pool tundi toimida ja eemalda seejärel sooja vee abil.

Aloe vera. See ei ole õli, kuid toimib sama efektiivselt. Eriti heaks variandiks on see siis, kui sul esineb aknet – see ei ole õline ega tundu nahal raske. Parimate tulemuste jaoks kanna seda öösel kulmudele ning loputa hommikul maha.

Allikas: Byrdie