Huntington-Whitely manustab vetikatablette koos rohelise, lehtkapsast, petersellist ja kurgist valmistatud smuutiga.

Vetikad üldiselt pole toitumismaailmas midagi uut, kuid suured tumerohelised vetikad on tervisepoodides ja külmpressitud mahlade seas võidukäiku tegemas. Neid müüakse tablettide, pulbri ja vedelikuna, viimast nii joogiks kui naha puhastamiseks.

Mida see maagiline vetikas sisaldab? Dietoloog Gloria Tsang selgitab: „Aasias kasutatakse vetikaid antitoksilisena, omamoodi puhastajatena. Nad sisaldavad palju kiudaineid, on head magneesiumi, omega-3 rasvhappe, kaltsiumi, raua ja teiste toitainete allikad. Suur üherakuline vetikas sisaldab häid baktereid, mida inimese soolestik vajab, et parandada seedimist ja tõsta organismi immuunsust. Seeläbi jõuab kudedesse rohkem hapnikku, rakud uuenevad ja paranevad kiiremini. Vetikad aitavad ka toksiine soolestiku kaudu välja viia, piltlikult öeldes teevad nad teie seedesüsteemile sisemise tervisliku puhastuse.“

Lisaks tõestab hiljutine uuring, et vetikatest võib abi olla kõrge vererõhu ja vere kolesteroolitaseme alandamisel, haavade paranemisel ja immuunsuse tõstmisel. Seega supertoit!

Allikas: Mydomaine