Vöö on mitmekülgne aksessuaar. Lisaks oma praktilisele otstarbele on see ideaalne vahend kehale kuju andmiseks – kohe, kui oma piha vöötate, tekitate endale keskkoha (kel on liivakellakujuline keha, saavad sellega oma peenikest pihta rõhutada; kel aga näiteks ristkülikule sarnanev keha, saavad vööga endalegi keskkoha tekitada), mis jagab keha ala- ja ülakehaks. Kui need on määratletud, tundub ka alakeha visuaalselt pikem kui muidu.

Vöösid näeb selle hooaja moelavadel väga erinevaid – väga peenikestest kuni väga silmapaistvateni välja. Kandke vastavalt tujule ja otstarbele. Vöötatud on nii pikad kampsunid, mantlid, kõrge värvliga püksid, seelikud, pintsakud… Katsetage järgi.

Kõrge värvliga püksid

Isabel Marant on üks mitmest moedisainerist, kes sel sügisel kõrge värvliga pükse pakub. Selliseid pükse kandes saavad jalad vähemalt 20 cm pikkust juurde. Kui tahate veel ekstraefektset tulemust, kombineerige juurde kõrgete kontsadega jalanõud. Need jalad on lõputud...

Trend tuleb ja läheb, kuid on oma olemuselt alati sama – kõrge värvliga püksid rõhutavad teie keskkohta, andes jalgadele tublisti pikkust juurde. Sobib eelkõige saledatele ja kurvikatele, kuna efekti tekkimiseks on vajalik, et kannaksite särki pükste sees. Kui teie valikuks on efektse mustriga püksid, hoidke ülaosa ühes toonis ja vastupidi – kui püksid on ühevärvilised, olge ülaosaga julgem. Või kandke mõlemat koos nagu Isabel Maranti modell.

Põnev asümmeetria

Stella McCartney sügistalvises kollektsioonis on asümmeetrial kindel koht – ebakorrapärased allääred ja sirgjoonilised lõiked loovad mulje pikemast siluetist.

Kui ihkate rõivastumisel põnevust, on asümmeetria teile tõenäoliselt juba ammu tuttav. Kui aga mitte, siis miks mitte nüüd katsetada. Sobib eriti hästi siis, kui soovite tähelepanu mõnelt kehapiirkonnalt (näiteks väga suur rind või laiad puusad) eemale juhtida – pilke püüdku hoopis teie põnevad moevalikud! Visuaalselt pikema efekti saavutamiseks sobitage juurde näiteks platvormkontsaga jalanõud.

Kitsad püksid ja/või mini

Saint Laurenti terve sügis-talvine kollektsioon keskendus minile. Nahksed retuusid sobivad tõeliselt modernsetele amatsoonidele.

Miniseeliku-fännid, teadke, et nüüd teeb teie lemmik tõelise tagasituleku. Kuid kui miniseelik pole päris teie eelistus, siis kandke lühikesi kudumkleite. Kui pelgate nende juurde sukkpükse kanda, siis sobitage juurde retuusid. Kes tahab aga julgemat lahendust, kobineerigu miniseelik hoopis kitsaste pükste (mitte retuuside!) peale. Pikendava mulje saavutamiseks peaks seelik olema tõesti lühike – seda pikemad tunduvad teie jalad.

Statement-saapad

Burberry Prorsumi modellid kõndisid kõrgete kontsadega saabastes, mis ulatusid üle põlvede. Ideaalsed miniseeliku ja/või ühevärviliste pükstega!

Selliste saabastega ei saa jääda märkamatuks ja kõikide tähelepanu koondub ühte kohta – teie jalgadele, mis tunduvad tänu esiletoomisele oi kui palju pikemad. Trend on kandmiseks ainult julgetele ja pigem erilistel puhkudel, kuna kunstiteoseid meenutavad jalavarjud vajavad väljakandmiseks omajagu enesekindlust. Samas ka suurepärane viis enesekindlust kasvatada! Kombineerige juurde ühevärvilised läbipaistmatud sukkpüksid või kitsad püksid ja tehke sellega nüüd algust.

Fotod: Scanpix
Allikas: Laupäevaleht LP