Kõrged kaelused

Meie laiuskraadi sügis-talve sünonüümideks võib lugeda kõledat tuult, jahedaid temperatuure ja rõsket tunnet, mida silmas pidades peame valima riided, mis kõige sellega toime tulevad. Rõivastele lisaks veel muidugi soojad abimehed nagu kindad, müts ja sall. Viimane on paljudele meestele siiski vastumeelne – mõnele tekitab see lõdvalt kaela panduna ahistavat poomistunnet, teistele ei meeldi kootud esemed ja eks põhjuseid leidu teisigi. Lahendus? Kraega kudum, mis välistab vajaduse salli järele sootuks! Moelavadel nägi arvukalt kõrgeid kaeluseid, kuid mitte tihedalt kaela vastas olevaid rullkraesid, vaid lõtvu ja just paraja kõrgusega, et nende ääri ei peaks alla keerama. Kas kannaksid sellist?

Kui kampsunil või sviitril on selline krae, võib salli koju unustada. Fendi. Foto: Bulls

Selle hooaja suur trendimuster meestemoe vallas on ruut ja seda kohtab nii üleriietel kui püksidel-pintsakutel. Värvivalik ja ruutude suurus varieeruvad seinast seina – kohtab nii klassikalisi pruune kui abstraktseid must-valgeid versioone ning teiste seas olid ruudud tähtsal kohal Prada ja Louis Vuittoni meestekollektsioonides. Seega, kui su riidekapis ei ole veel ruudulisi esemeid, siis tasub kindlasti soetada, sest ruut on klassikaline muster, mis ei ole moest väljas ka siis, kui moelavadel juba hoopis uued mustrid ruulivad.

Klassikalise Prada ruudumantli muudavad isikupärasemaks põnevad aksessuaarid. Foto: Bulls

Meestele heidetakse alatasa ette, et nende riided on ühtlaselt (loe: igavalt) tumedad – palun, siin on soovitus kanda punast! Kes kannab punast, ei jää kunagi tahaplaanile ja see kehtib soost sõltumata. Kui sügiseti muutuvad tavaliselt aktuaalsemaks tumedamad toonid, sh tumepunane, siis nüüd on oma koht ka erksatel toonidel. Seega, kui su riidekapis leiduvad mõned punased esemed, milles sa end suvel hästi tundsid, siis ära neid sügise saabudes väga kaugele pane, disainerid igatahes armastasid seda värvi.

Punane värv ja helklev litterkangas koos mõjuvad eriti trenditeadlikuna. Roberto Cavalli. Foto: Bulls

Karusnahk ja kunstkarusnahk on meestemoes nüüd eriti oluline, mida kohtab nii tekstuuridetailina kangal kui oma täies hiilguses maksipikkuses kasukana. Kandmisvõimalusi ja avastamisrõõmu on seega erinevatele maitsetele – ka neile, kes seni pehmetest kehakatetest eemale hoidnud. Dolce & Gabbana kasukad meenutasid sõna otseses mõttes ürgmeeste kehakatteid, eriti esile tulid need kitsaste pükstega. Kui sinuski on peidus ürgmees ning sul on fantaasiat, vahendeid, ja võimalusi, siis milleks end tagasi hoida?

Dolce & Gabbana Aasia ja Vene mõjutustega talvekasukas. Foto: Bulls

Ei, siiski mitte pidžaama – need on hoopis ülitrendikad ja mugavad päevarõivad! Samast materjalist pluusi-pintsakut ja pükse kohtas paljudes kollektsioonides, teiste seas tõid pidžaama-laadsed komplektid lavale Roberto Cavalli ja Valentino. Ihkad kanda midagi, mis eristaks sind massist? Kui ihkad tähelepanu, siis on see trendirõivas just sulle loodud. Ja päris pidžaama jäta siiski öisteks tundideks…

Gucci mugavat komplekti täiustavad jalanõud, mis meenutavad rohkem susse kui kingi… Foto: Bulls

Olgem ausad, moetrendid on toredad, aga kui need on nii erilised, et sa pole veel üheski neis leidnud potentsiaali lasta neil ka oma garderoobis maanduda, siis on neist päris vähe kasu. Palun väga, siin on üks saabuva hooaja lemmiktrende, aaskinnitusega mantlid. Ometi midagi praktilist, mis sobiks väga hästi paljudele meestele ja mis oleks seejuures stiilne ning kestaks rohkem kui ühe talve. Kui su sügismantel on omadega läbi või tahad lihtsalt uut juurde, siis vaata kohalikes kauplustes ringi – ehk sobib sinulegi just midagi sellist?

Burberry praktiline alternatiiv rangele sügismantlile. Foto: Bulls

Allikas: Laupäevaleht LP