Inimorganism töötab ühtse tervikuna – kõik selle protsessid töötavad sel viisil. Seega, kas poleks mitte loogiline, et ka trenni tehes töötavad kõik kehaosad koos? Just nii ka on.

Ühele konkreetsele kehaosale suunatud treeningut pole olemas. Jah, sa võid jagada oma trennipäevad nii, et mingitel kindlatel päevadel suunad suurema tähelepanu ühele kindlale osale, kuid see ei tähenda, et võiksid ülejäänud keha lihtsalt ära unustada. Selleks, et saavuda silmnähtavaid tulemusi probleemsetes piirkondades, pead keskenduma oma kehale kui tervikule.

Vaid kardiotreening aitab kaalu kaotada

Vormis lihased aitavad ergutada kehas ainevahetust. Selleks aga, et lihased vormi saada, peab tegema jõutrenni. Laialt levinud valearusaam on, et jõutreening muudab su keha suureks ja jõuliseks, kuid see pole kindlasti tõsi. Kuni sa toitud tervislikult ja kombineerid jõutreeningut kardioga, saavutad häid tulemusi.

Enne treeningut pead venitama

Selle asemel, et enne trenni venitada, võiksid teha dünaamilisi soojendusharjutusi. Pead kogu keha maksimaalselt intensiivsemaks liikumiseks ette valmistama. Soojendusharjutustega muudad keha liikuvamaks ja juba õige pea efektiivselt trenni põhiosa juurde liikuda.

Sa pead iga päev trenni tegema

Sugugi mitte! Väga oluline on anda organismile taastumisaega. Iga päev treenimine on kurnav ja see mõjuks negatiivselt ka sinu tuleviku treeningutele – kui kaua sa end sel määral motiveerida jõuaksid?

Trenni tehes töötavad lihaskoed aktiivselt. Need paranevad ja muutuvad tugevamaks ning sitkemaks just puhkeajal. Kui sa ei anna kehale taastumiseks vajalikku puhkeaega, püsiksidki lihased pidevalt pinge all ning see mõjub nende arengule kahjulikult.

Kaunite kõhulihaste saladus peitub klassikalises kõhulihaste harjutuses

Klassikalised istessetõusud pole küll kahjulikud, kuid tulemusi aitavad saavutada ka teistsugused harjutused. Üheks populaarseimaks on plangu-harjutus, mis aitab tugevdada kogu keha ning parandada ka selle hoiakut.

Parim viis kindlustamaks, et sind ei tabaks tulemuste saavutamise teekonnal seisak, on treeningute varieerimine. Erinevate kõhulihaste harjutuste proovimine on selleks vaid üks viis.

Trenn on efektiivne vaid siis, kui higistad palju

Higistamine on ühelt poolt individuaalne, teisalt seotud paljuski ka treeningkeskkonnaga. Treeningu efektiivsus ei ole higistamisega otseselt seotud.

Allikas: Elite Daily