Kollektsioonis kohtusid paganlus (Eesti mütoloogia ja Seto ehtemotiivid), rock’n’roll (materjalid: nahk ja lateks) ja äärelinna pereisa (need karvased sussid ja kudumid!). Samuti valmistas disainer show-elemendina kunstlilledest peaehted ehk fascinatorid, tõestades, et plastiklilli ja näotäit litreid võib õige stiilitundega ka kõrgmoes kasutada.

Kollektsioon, mida võib lühidalt kokku võtta kui kvaliteet versus kvantiteet, pani hetkeks unustama, et viibime Tallinna ja mitte Londoni moenädalal, kuhu jõudmiseks on Aasmaal absoluutselt kõik eeldused olemas. Jälgime põnevusega noore disaineri edasisi samme moeareenil!

Nii Perit Muuga kui Mammu Couture kollektsioone ühendasid naiselikkus, lilleline värvivalik, rohked kaunistusvõtted kui romantika. Year by Raivo Holm tõi publiku ette linnatänavatele mõeldud mantli- ja pintsakukollektsiooni, mida disainer näitas luksuslike materjalide rohketes variatsioonides.

Õhtu võttis kokku Embassy of Fashion trio - Riina Põldroos, Ketlin Bachmann ja Aldo Järvsoo, kollektsiooniga “Saints and Sinners”. Kui sügisel saatis moesaatkond poodiumile põhiliselt tumedates toonides komplekte, siis nüüd oli tunda, et ühises ateljees on hakatud tõsiselt võitlema D-vitamiini puudusega ning kui taevas Päikest ei ole, tuleb selleks kehastuda modellidel.

Viitena eelmisele hooajale algas Põldroosi etteaste küll süngete juveelitoonidega, kuid peagi oli tumedus peletatud ja päev oli ööst võitu saanud. Kollektsiooni lõpetasid erkpunased kleidid, millega teatepulk läks sujuvalt üle Bachmannile ja tema marjatoonides haldjalikule loomingule. Kui kord oli Järvsoo käes, oli selge, et selle moekunstniku taevas ei ole praegu küll ühtki tormipilve.

Vallatud volangid igas võimalikus värvivariatsioonis, The House of Vintage Frames päikeseprillid, Tanel Veenre mahlakad ehted ja lõputult attitude’i. Sisetunne ütleb, et kogu ateljee meeskond, värske kollektsioon ja modellid pakitakse nädalavahetusel kokku, et sõita koos Lõuna-Prantsusmaale TFW’i triumfi tähistama!

Kuigi Tallinna esimene kevadine moenädal toimus võrreldes sügisega lühendatud kujul, pakkusid disainerid sellest hoolimata nende kahe päeva jooksul publikule ohtralt fantaasiat ja inspiratsiooni. Loomingut oli igale maitsele, meie ootused tulevaks Tallinn Fashion Weekiks sügisel on jälle natuke kõrgemale krutitud.

Vaata ka siit galeriist, kes eilset moepidu külastas:

Fotod: Erlend Štaub