2. Maga end välja – igal öösel. Et jaksaksid päeval maksimaalselt efektiivne olla ja ka trennis korralikult pingutada, pead sa olema öösel korralikult maganud. Samas, on väga vähe inimesi, kes uinuvad kohe, kui tahavad. Järgmisel korral, kui sa õhtul kuidagi uinuda ei suuda, proovi seda teaduslikult tõestatud nippi. Selle asemel, et silmad kinni panna ja und oodata, hoia silmi hoopis lahti. Kuni silmalaud muutuvad üha raskemaks ja raskemaks… ja alles siis võid need sulgeda.

3. Hoia keha niisutatuna. Loeb ka muu kui vesi. Kaheksa klaasi vett päevas on küll endiselt soovituslik juua, kuid ühes hiljutises uuringus ilmnes, et kehale pakuvad niisutust ka teised joogid, näiteks nagu piim – ja vastupidiselt veele püsivad need organismis kauem. Jälgi ainult, et sinu joogivalikud oleksid võimalikult suhkruvabad.

4. Stressivaba elu. Tänapäeva elu on stressirikas ja stressi vältida tundub võimatu? Jah, aga sa saad igapäevaselt stressitaset madalamal hoida. Näiteks kasuta eetrerlikke õlisid – eriti hea on lavendel. Süüta kodus looduslik aroomiküünal ja hoia käekotis lavendlispreid. Kasuta seda iga päev ja võid juba üsna pea erinevust märgata.

5. Jälgi oma enesetunnet. Kuidas end peale trenni tunned? Kas oled omadega täiesti läbi? Võta järgmisel korral rahulikumalt, sa ei treeni ju selleks, et surmaeelset kogemust saada. Oled energiat täis ja mitte eriti väsinud? Pinguta järgmisel korral veidi rohkem. Saa oma kehaga sõbraks, ta ütleb sulle nii mõndagi.

Allikas: Women's Health