1. Sinu seksuaalelu muutub paremaks

Eksperdid ja erinevad uuringud rõhutavad alati, et regulaarne füüsiline aktiivsus tõstab suguiha. Ja tõesti, joogapoosid, on sobivad just selleks, et ennast magamistoas toimuvaks ette valmistada. Namaste.

2. Võitled paljude laialt levinud haiguste vastu

Rinnavähk, südameinfarkt, kõrgvererõhktõbi, ajuinsult, diabeet – need on naiste hulgas üsna levinud surmapõhjused. Vastupidiselt ravimitele (mida samuti vajaduse korral võtma peab) on treening loomulik viis hoidmaks neid haigusi endast eemal. Ja see toimib hästi.

3. Võid hakata rohkem teenima

Ajakirjas Journal of Labor Research avaldatud uurimuses tõdetakse, et töötajad, kes regulaarset trenni teevad, teenivad nendest, kes seda ei tee, 9% enam.

4. Sa magad paremini

Lammaste lugemine ei aita? Jah, see võib tõesti nii olla. 2013. aastal Ameerika unefondi poolt läbi viidud küsitluse tulemustest selgus, et inimesed, kes spordiga tegelevad, magavad paremini, kui need, kes trenni ei tee. Olgugi, et mõlemad grupid magasid keskmiselt ühepalju.

5. Ravib pohmelli

Eksperdid soovitavad, et kui oled alkoholiga liiale läinud, siis higista mürgid kehast välja. Iseasi on muidugi see, kuidas motiveerida end voodist üles tõusma… Üle pingutada siiski ei tasu, kuula oma keha.

6. Tugevdab suhteid

Ajakirjas Journal of Personality and Social Psychology avaldatud uuringus tõdetakse, et paarid, kes koos põnevaid asju ette võtavad (näiteks trenn), on üksteisega rohkem rahul ning nende suhe on lähedasem. Seksi siiski trenni hulka ei loeta, kuigi võiks ju ….

7. Päästab kortsudest

Pane oma hüper-super kreemid rahulikult kõrvale, sest Ameerika spordimeditsiiniteadlased tulid eelmisel aastal välja tõdemusega, et üle 40aastaste, kes tegid regulaarset trenni (vähemalt 3 tundi nädalas mõõdukalt või aktiivselt) nahk oli mikroskoopilisel uurimisel samasugune nagu 20-30aastastel.

8. Aitab nautida tööd ja isiklikku elu

Ajakirjas Human Resource Management avaldatud uuringus kinnitatakse, et inimesed, kes iganädalaselt sageli trenni teevad, tunnevad end tööl ja koduses elus enesekindlamalt. Miks? Endorfiinid teevad sind õnnelikuks ja sa stressad vähem.

9. Paneb aju tööle

Neuroloogid väidavad, et neil, kes noores eas (vanuses 18-30) südamele rohkem koormust annavad, on 25 aastat hiljem paremad kognitiivsed võimed.

Allikas: Marie Claire