“Juukseid ei tohi menstruatsiooni ajal värvida.” See on vale. Sellest kirjutatakse internetis, kuid keegi ei paista teadvat, kust see informatsioon täpsemalt ikkagi pärineb. Seega, pole mingit tõestust, et juukseid ei tohiks "päevade" ajal värvida.

“Ära kasuta enne juuksurisse minekut kuivšampooni.” See on tõsi. Mõned kuivšampoonid takistavad värvi imendumist juustesse, mistõttu jätab tulemus soovida. Kui kuivšampoon sisaldab vaha või värvi, takistabki see tõenäoliselt värvi imendumist juustesse. Seetõttu tuleks enne juuksurisse minekut pesta juukseid tavalise šampooniga.

“Punapeadel püsib juuksevärv vähem aega.” See on väljamõeldis. Kes soovib, et juuksevärv püsiks võimalikult kaua värskena ja et juuksed näeksid head välja, peaks kasutama spetsiaalset värvitud juustele mõeldud šampooni, mis oleks sulfaadi- ja parabeenivaba. Siis püsib ka värv juustel kauem ja näeb värskem välja.

“Enne juuksurisse minekut tuleb juukseid pesta.” See on samuti väljamõeldis. Kellel on plaanis juukseid värvida, siis on pesemata juuksed pigem eeliseks. Nimelt kaitseb loomulik rasu peanahka juuksevärvi kahjulike mõjude eest.

Allikas: Health