Treeningeksperdid nõustuvad, et istesse tõusud pole lihtsalt kohutavalt ebatõhusad, need võivad osutuda ka ohtlikuks. „Istesse tõuse seostatakse seljas esinevate mikrorebenditega ja need küll arendavad keha tugevust, kuid seda mitte sportlikul viisil,“ sõnab ertifitseeritud Carmichael Training Systems treeningprogrammi treener Mike Durner.

Selle asemel on just nüüd õige aeg hakata tegema tunduvalt efektiivsemat harjutust, mis mitte ainult ei ole suunatud sinu keha keskosale, vaid haarab tõhusalt ka kogu ülejäänud keha – ja seda turvaliselt, loomulikult. Selleks imeliseks harjutuseks on plank. Teisisõnu, kui soovid tugevdada oma keha keskosa, pane käed põrandale.

Nii sõnab ka ka füsioterapeut Kristina Marcussen väljaandele PopSugar. Ta ütleb, et kui haarad harjutusse kogu oma keha raskuse, siis aktiveerid rohkem lihaseid ja kaasad ka enam lihaskiude. Fitness-gurud alates Kayla Itsinesest kuni maailmakuulsate staaride treeneriteni lubavad, et see on lihtsaim (ja tasuta!) viis saamaks imelisse vormi kasutades vaid oma keharaskust. Plangu harjutus on just parimaks nurgakiviks, et seda strateegiat järgida. „Mitte miski muu ei ütle nii otseselt „kogu keha treening“ kui plank,“ sõnavad Tone It Up treeningprogrammide loojad Karena ja Katrina. Soovid tõestust? Hakka aga planku harjutama ja näed peagi selle harjutuse mõju.

Allikas: Byrdie