Kommunikatsioonitööni olen jõudnud justkui juhuslikult. Olen olnud iseõppija. Ülikoolis õppisin infoteadust, kuid juba siis kirjutasin lõputöö sisekommunikatsioonist. Kindlustusfirmas sekretärina töötades alustasin turundusprojektidega, misjärel sain kutse asuda koostööpartneri juurde projektijuhiks. Hiljem kutsus tolleaegne klient mind telekomi ettevõtte avalikke suhteid juhtima. Ja nüüd olen siin.

Väikese tüdrukuna lugesin Stiinadest oma praeguste kolleegide moenõu. Jälgisin ajakirjast Stiil Ivo Nikkolo disaineri Eve Hansoni kohta ilmuvat ja piilusin Antonio moeseeriaid toonasest meesteajakirjast FHM. Nüüd töötan nende inimestega koos. Imetlen, millise sügavusega mu kolleegid Baltikas selle nimel tegutsevad, et viia Eestis loodud mood rahvusvahelise publikuni.

Minu töös köidavad mind kõige rohkem lood ning inimesed – Baltikas on nii lugusid kui ka inspireerivaid inimesi. Näiteks Montoni meestekollektsiooni disainer Peeter Rästa, kes töötas palju aastaid suurpanga IT-osakonnas, ent öötundidel disainis ja õmbles toonase disainipoe Hoochi Mama jaoks riideid, läks moedisaini esimest korda õppima ligi kolmekümneselt.

Moevaldkonna töötempo on olnud kordades kiirem kui oli Telekomis. Energiapuuduses lähen ja räägin inimestega, arutame asju ja teeme nalja – see on parim rohi halva tuju ja muremõtete vastu. Huumor ja mõõdukas koguses eneseirooniat on terve kollektiivi tunnuseks.

Loominguline keskkond on pannud mind märkmete tegemiseks paberit kasutama. Varem polnud minu laual ühtegi paberit, kõik märkmed käisid läbi arvuti. Nüüd isegi joonistan, et selgitada ja illustreerida mõtteid ja ideid. Naudin loomingulisust õhkkonda väga. Piisab väikesest jalutuskäigust disainikorrusele, et imetleda esteetilist segadust disainerite laudadel.

Olen Baltikas õppinud seda, et pole õiget ega valet moodi. Mood on eneseväljendusviis ja inimesed väljendavad ennast erinevalt. Siin töötades on stiil aidanud mul avastada ka iseennast – julgen olla rohkem mina ise. Panen häbenemata jalga roosade litritega hallid sokid koos formaalse seeliku ja tanksaabastega või sobitan kummikud kokku siidkleidiga.