Sport on moes

Mõned hooajad tagasi alanud tõeline spordilaine moes ei ole vaibunud. Sportlikel jalanõudel on endiselt igapäevamoes oluline koht – olgu siis ülikonna, seeliku, kleidi või teksapükste juurde kombineerituna. Endiselt on au sees nii sporditossud kui ka märksa edevamad tossud (litrite, šleifide ja muude silmatorkavate nüanssidega), millega vaevalt keegi metsarajale sportima soovib minna. Tossutrendi jumaldajatele väike meeldetuletus – igapäevase komplekti osadena on need sobivad vaid siis, kui kannad neid oma parimal kujul ehk et need on puhtad ja tipp-topp vormis.

Sportlike jalanõude valik on kauplustes väga lai. Julgemad võivad kanda näiteks selliseid sukk-tenniseid. Zara 49,95


Jalanõude puhul ei saa ilusa välimuse kõrval üle ega ümber mugavusest. Ecco kevadsuvise kollektsiooni Ecco Cool tossud on äärmiselt jalasõbralikud ja veekindlad ent lasevad jalgadel siiski hingata. Meie kliimas väga praktilised. 184,90


Klassikalised tennised on igas meestegarderoobis kohustuslikud (ja väga praktilised) esemed. H&M, 49,99 (hm.com)


Kui keegi arvab, et tossud pole osa naiselikust stiilist, siis siin tõestame vastupidist. Sobivad ka kõige kirglikumale kingausku daamile. Love Moschino, 229,99 (Kaubamaja)


Mugav ja isikupärane! Kes armastab veidi edevamaid jalavarjusid, ei pea tossutrendi kandmisest loobuma – vaata vaid neid täpilisi eksemplare! Tosca Blu, 104,99 (ABC King)


Tähelepanu tallale

Sel hooajal on jalanõude üks olulisemaid märksõnu tald, mis on kas silmatorkavalt paks või vastupidi, lausa olematu. Taldu kaunistavad ka erinevad mustrid, värvid ja faktuurid, mis viskavad delikaatselt kogu jalanõule ainulaadse vimka – ja miks ka mitte! Jalanõude näol on tegemist olulise aksessuaariga ja lase neil siis oma ülesannet täiel rinnal kanda. Kui tahad enamat, kombineeri juurde kontrastset tooni sokid.

Mustriline tald muudab ka kõige tagashoidlikuma kinga tõeliseks pilgupüüdjaks. Zara, 79,95


Trendiennustus selle aasta suveks – kiiltallal rihmikud! Salvatore Ferragamo 2017. aasta kevad-suvise kollektsiooni stiilinäide. Foto: Bulls


Kiiltald on praegu nii kuum teema, et seda kohtab nii kingadel, tossudel kui rihmikutel. Ideaalsed alternatiivid kontsaarmastajatele, olles nendest palju-palju mugavamad. Fly London, 104,99 (ABC King)


Kõrge kiiltald ei pruugi tähendada just ekstravagantseid moeröögatusi – need kingad on heaks näiteks, et ultramoodsad pastellrohelised jalanõud võivad olla tõeliselt tagasihoidlikud. Wonders, 199,99 (Kaubamaja)


Paksule tallale leidub hulgaliselt alternatiive madalate baleriina-stiilis kingade näol. Baleriinadki on saanud sel hooajal olulise täienduse – kõige popimad näevadki välja nagu balletikingad. Esialgu võiksid nende “sisse käimist” veel kontoris harjutada… Zara, 49,95


Meestekingad… kõigile!

Sarnaselt tossudele on mokassiinid oma võidukäiku nautinud juba mitu hooaega… Ja need teevad seda jätkuvalt. Meestekingade klassikasse kuuluv kingakuju “eksib” üha sagemini ka naiste kingariiulile ja üha enam moebrände pakubki sama kingamudelit nii naistele kui meestele. Need on stiilsed ja pakuvad inspiratsiooniallikana disaineritele lõputult mänguruumi. Loodud kandmiseks kõigile, kel dändistiil südames.

Seemisnahksed mokassiinid oodaku kuiva ilma saabumist. Ideaalne täiendus meestele nii argipäeva- kui vabaajarõivastuse juurde. Zara, 69,95


Mokassiinide tõeliselt modernsetel versioonidel on paks tald ja põnevad värvikombinatsioonid. Trussardi, 179,99 (ABC King)


Stiilne klassika uues kuues – madalam kannaosa annab traditsioonilisele meestekingale hoopis värskema ilme. Bugatti, 99,99 (Kaubamaja)


Mokassiinidest inspireeritud kontsakingad on toeka kontsa tõttu mugavad ja sobilikud igapäevaseks kandmiseks. Toonivalik ja perforeering muudavad need tõeliselt silmapaistvateks. Hispanitas, 134,99 (ABC King)


Kahe või enama materjali koos kasutamine on selle hooaja kingamoe üks peamistest märksõnadest. Tulemus on alati efektne – ka siis, kui on tegemist toon-toonis värvivalikutega. Tamaris, 79,99


Allikas: Laupäevaleht LP