Kujutlege mõnd naist, kelle seljas nägite viimati tõeliselt ilusat kostüümi. Ta tundus enesekindel ja professionaalne? Kostüüm on kahtlemata power-naise rõivastus ja sobivaid kostüüme leidub igaks elujuhtumiks väga erineva maitse-eelistusega naistele, erinevatest kangastest ja põnevate lõigetega. Kostüüme armastavad sel hooajal ka rahvusvaheliste moemajade peadisainerid – värsketes sügis-talvistes kollektsioonides on see selgelt näha.

Naiselik kostüüm seelikuga

Klassikaline kooslus uues kuues! Klassikalised kontoriseelikud figureerivad seelikumoes aina vähem – pigem on näha põnevate detailidega versioone, miniseelikuid ja populaarset midipikkust, viimase puhul on märgatud ka sügavate lõhikute moodi. Kes ranget kostüümi-look'i pelgavad, eelistagu lendlevat seelikut. Väga naiselik kuid viimistletud.

Victoria Beckhami visioon moodsast kostüümist – ja milline trendikas värvikooslus! Foto: Scanpix


Luksuslik Prada nahkdetailidega disainerkostüüm peab vastu kõik trendituuled ja on alati moes. Pintsak, 2250.- ja seelik, 1650.-


Maskuliinne lahendus

Pükskostüüme on moelavadel näha arvukalt, kuid oluline rõhk on maskuliinsetel joontel – kostüüm, mis tundub seljas justkui natukene liiga suur... Avaralõikeline ja minimalistlik võimalus kanda midagi tõeliselt modernset ja julget.

Kes ütles, et hall on igav? Max Mara tõestab igatahes kindlalt vastupidist. Foto: Scanpix


Ideaalne komplekt, et igapäevaselt šikk välja näha. Zara pintsak 79,95 ja püksid, 49,95


Erilised kangad ja mustrid

Vajate kostüümi veidi erilisema sündmuse tarbeks? Valikuid on mitmeid – eelistage šikki musta, valget või punast kostüümi ja seadke juurde sobivad aksessuaarid või siis valige kostüüm sametist või mõnest muust luksuslikust materjalist. Efekti lisavad ka julged mustrid ja graafilised elemendid.

Samet mõjub alati luksuslikuna, eriti, kui mähkuda sellesse pealaest jalatallani. Max Mara. Foto: Scanpix


Milano moenädala tänavastiilinäide – Gucci pükskostüümile viitab äratuntavates toonides graafiline element. Foto: Scanpix


Sobita juurde

See, et kostüümi näol on üldiselt tegemist siiski viksi ja viisaka rõivastusega, ei tähenda, et sellele ei võiks pisut särtsu lisada. Värvilised aksessuaarid, põnevad peakatted, sportlikud jalanõud ja naiselikud ehted võiksid selle juurde vabalt sobida – see on kandja võimalus kostüüm kordumatuks muuta.

Trendikas pruunides ja hallides toonides ruudumuster on sügavale lillale kui lõuendiks. Mulberry. Foto: Scanpix


Kadri Kruusil on “Kuldnõela” galaks valminud uus käekotikollektsioon – see kaunitar pärineb just sealt. Foto: Marje Kärner


Allikas: Laupäevaleht LP