Üheksa finalisti hulka pääsesid Johanna Tammsalu, Kaisa Sööt, Roberta Einer, Karl Annus, Darja Popolitova, Maarja Mõtus, Kairi Lentsius, Mari Lights ja Karmen Saat.

Sel aastal kandideeris noore disainer preemiale 18 tugevat kandidaati, kelle hulgast valis finalistid välja žürii koosseisus Martin Pärn, Ville Jehe, Jonas Pettersson (Rootsi, Form Us With Love), Aap Piho, Jane Oblikas, Reet Aus ja Maire Milder.

“Kandidaate oli küll sel aastal vähem kui eelmise korral, aga kõik disainerid olid väga tugevad ja esindasid väga erinevaid disainivaldkondi,” võtab kokku žürii esimees, disainer Martin Pärn. “SÄSI nominentide põhjal võib väita, et Eesti disaini tulevik heades kätes, väga kirju ning mitmekülgne. Finaali pääsenud tööde hulgas on nii Londoni moelavade kõrgmoodi, eksklusiivseid väikeseeriaid kui ka Brasiilia külakoolile bambusest tehtud mööblit ja lahendusi ravimite manustamiseks,” lisab ta.

SÄSI ja teiste Eesti Disainiauhinnad 2016 kategooriate laureaadid kuulutatakse välja pidulikul auhinnagalal 16. septembril kell 20 Kultuurikatlas. Andke oma soovist galal osaleda mulle teada.

Nominentide tööde näitus avatakse 12. septembril Viru Keskuse aatriumis, näitus jääb avatuks 25. septembrini.

Vaata siit disainerite töid: