Kuidas seda võimalust vältida? Jäta meelde, missuguseid kinke kõige enam poodidesse tagastatakse ja missugused nende saajate juurde enamasti jäävad.

Kõige enam vahetati välja kinke nagu kommid ja šokolaad, seega nende kinkimist täiskasvanutele oleks hea pigem vältida. Konkreetselt naiste puhul näitab statistika, et enim vahetatakse välja lasteriideid ja kampsuneid. Kusjuures, nende puhul vahetati tihti kingitus kas suurema või väiksema suuruse või mõne muu eseme vastu samas poes. Meeste puhul vahetati samamoodi ümber triiksärke ja spordirõivaid.

Missugused kingitused saaja juurde aga püsima jäävad? Naised vahetasid kõige vähem ümber kingitusi nagu kellad ja peened ehted (näiteks kaelakeed ja käevõrud), aga ka vananemisvastaseid nahahooldustooteid.

Meeste puhul vahetati kõige vähem ümber lipse, rahakotte ja (üllatus!) samuti vananemisvastaseid nahahooldustooteid.

Eelmise aasta jõulukingitusi ja nende tagastamisharjumusi uurivad uuringud tõestavad samuti, et mehed on tegelikkuses kinkide osas palju valivamad kui naised. 37 % meestest on tavaliselt neile tehtud kingitusega rahul ja jätavad selle endale, samal ajal kui naistest teeb sama 48 %. Sellest tulenevalt vahetatakse ümber 22 % meestele suunatud kingitusi. Naiste puhul on see näitaja 19 %.

Kogu see info tekitab sinus veelgi enam stressi? Soovitus: kinkekaardid on küll lihtne, aga kindla peale minek.

Allikas: Health.com