Lõõgastav jalavann. Kui su varbaküüned on värvitud, eemalda eelnevalt küünelakk. Valmista ette jalavann ja vali sobiv leotusvahend – kui su vannitoas spetsiaalselt selleks ettenähtud toodet pole, piisab ka mõnest tilgast dušigeelist. Vii jalavann (ja muu vajaminev arsenal) kuhugi, kus saad seda nautides lõõgastuda, näiteks televiisorit vaadata või raamatut lugeda. Pane jalad vanni ja lõõgastu umbes pool tundi, kuni vesi on jahtunud toatemperatuurini.

Pehmenda küünenahad. Kui jalavann tehtud, kuivata jalad ja tilguta iga varba küünenahkadele tilgake küünenahapehmendajat või selle puudumisel oliiviõli.

Vormi küüned. Nüüd on õige aeg anda küüntele vorm! Kuna küüned on pehmed, on seda ka lihtsam teha kui tavaliselt. Kuldreegel – liiga lühikeseks lõigatud varbaküüned toovad sulle pigem kahju kui kasu, eriti puudutab see küüneääri. Seega jälgi, et viiliksid enam-vähem otse ning nurkadest kohtle küüsi eriti õrnalt. Vastasel juhul ohustavad sind üsna pea sisse kasvanud küüned.

Lükka küünenahad tagasi. Selle ajaga, kuni küüntega tegelesid, on küünenahad pehmeks muutunud ja nüüd on õige aeg need tagasi lükata. Kasuta selleks puidust pulgakest ja ole väga õrn.

Eemalda surnud naharakud. Hõõru jalgu pimsskiviga.

Harja ja puhasta. Nüüd võta küünehari ja harja küüned üle (kui sul pole spetsiaalset harja, sobib ka vana hambahari). Lisaks küüntele harja õrnalt üle ka varvaste vahed ja päkad.

Kasuta koorivat kreemi. Aeg kasutada koorimiskreemi. Kui sul ei ole jalgadele mõeldud koorivat kreemi, võid kasutada ka kehakoorijat – see toimib sarnaselt. Kreemita ja masseeri õrnalt jalgu kuni pahkluuni. Eemalda kooriva kreemi jäägid niiske rätikuga.

Kreemita jalad sisse. Niisuta jalad, kasutades pehmendavat jalakreemi.

Kõige lõbusam osa. Vali sobiv küünelakk ja anna seega pediküürile lõplik viimistlus! Kindlasti ära unusta alus- ja pealislakke.

Allikas: Style Craze