Su pea hakkab valutama

Selle taga seisab mitu teooriat. Tundlikkus või isegi valu võib olla põhjustatud bakterite või pärmseene vohamisest – tavaliselt sa masseerid šampooniga need regulaarselt peanahalt ja juustelt ju välja. Tõenäoliselt kannad sa juuksepesusid vahele jättes pidevalt ka kõrgeid krunne ja valulikkus võib olla tingitud ka sellest, et juuksed on juba liiga kaua tugevalt kinnitatud olnud. Seega, kui tunned juba tundlikkust või valulikkust, siis on küll juba viimane aeg pea puhtaks pesta.

Peanahk hakkab sügelema

Peanahk sügeleb enamasti siis, kui su juustes on liiga palju (erinevaid) juuksetooteid või siis, kui peanahk on liiga rasune. See vajab pesemist!

Juuksed lähevad pulka

Kui sa paar päeva juukseid ei pese, muutuvad need tõenäoliselt rasusemaks. Oota veel mõni päev ja sa näed, et need muutuvad pulkjaks (ei ole sugugi ilus vaatepilt!). Kuivšampoon võib olukorda muidugi parandada, aga mitte kauaks. Loe edasi, miks.

Juuste harjamine muutub üha raskemaks

Oletame, et oled mitu päeva looduses telkimas, sul on kaasas kuivšampoon või oled oma rasvaseid juukseid “töödelnud” isegi juuksepuudriga… Esiteks, juuksepuuder on soenguvahend kohevuse lisamiseks, mitte kuivšampooni asendaja. Teiseks, seda on sul pea võimatu juustest välja kammida. Veelgi enam, juuste kammimine muutub nüüd pea võimatuks, kuna juustes on segunenud loomulik rasu ja kleepuvad juuksevahendid. Et vältida juuste pusasse minemist, otsi nüüd võimalus oma juuksed puhtaks pesta. Esimesel võimalusel.

Uh, kõõm

Isegi, kui sul pole kunagi varem kõõmaga probleeme olnud, siis nüüd oled loonud ideaalsed tingimused selle tekkeks. Kas juba sügeleb?

Vistrikud…

Kuna sa ei puhasta oma peanahka enam nii nagu varem, jääb sellele rohkem rasu. See aga tähendab, et ka vistrike tekkeks on pinnas soodsam kui varem – ära imesta, kui su peanahale tekivad vistrikud. Kui kannad pesemata juukseid lahtisena, siis ole valmis, et vistrikud võivad tekkida ka otsmikule (kui sul on tukk) või kaelale ja seljale (kui sul on pikad juuksed). Lahendus? Šampoon ja vesi…

Allikas: Fashionista