TOKU kingad on disaininud Eesti disainer Piibe Tomp. Toodetud on need käsitööna Eestis Võrumaal. Peamiseks materjaliks on nahk, kuid ka ülejäänud materjalid on valitud võimalikult looduslähedased, tegemata seejuures kompromisse kvaliteedis ja kandja mugavuses. Disainikeelelt on TOKU kingad põhjamaise stiiliga, kus puhtad ja lihtsad jooned on kombineeritud mänguliste detailidega.

Soov on saada maailma mugavaimate jalanõude tootjaks. “Majasiseselt räägime me TOKU brändi ambitsioonikast visioonist, milleks on saada maailma mugavaimate ja parimate jalanõude tootjaks. Vastava eesmärgi saavutamiseks soovimegi olla järjepidevas kontaktis ja suhtluses oma lõppkliendiga,” tutvustab Toots TOKU visiooni. Jalanõu kandja vahetu tagasiside ning pildid tootest kliendi jalas, annavad tootjale olulist teavet edaspidiseks. Vastav info võimaldab tootjal arendada oma tooteid täiuslikemaks. Sellest tuleb ka TOKU slogan, milleks on “We improve by walking together!”.

TOKU testgrupilt ootab tootja igas kuus tagasisideks vähemalt ühte Instagrami postitust, kus oleks pilt kingast, võimalusel kandja jalas, ning selle all aus kommentaar toote kohta. Postituse juurde tuleb lisada #tokushoes ja #tokuimproves

Seejuures ootab tootja tõepoolest igasugust ausat tagasisidet. “Kui pärast raju Positivus festivali peaks minema king katki, siis ootame ka sellest pilti ja juhtunu kirjeldust. Või kui kuumal suvepäeval hakkab king kuskilt hõõruma, siis ka see kommentaar on meie jaoks oluliseks tagasisideks,” julgustab Toots testgruppi ausalt tagasisidestama. Samuti on oodatud ka kõik positiivsed mõtted ning arendus- ja parendusettepanekud. “Tahame saada paremaks ja areneda koos kandjaga,” lisab Toots.

TOKU ootab kõiki, kes soovivad saada TOKU London kingade testgrupi liikmeks, Eesti Disainikeskuse korraldatavale Disainiturule. Disainiturg toimub pühapäeval, 8. aprillil Tallinnas Kultuurikatlas ja on külastajatele avatud ajavahemikus kell 11.00-19.00.

Kultuurikatla Disainiturul on võimalik osta endale eksklusiivne TOKU London tänavakingade testpartii kingapaar. Müüki tuleb vaid 60 paari helehalle ja -pruune, suurusvahemikus number 36-42, naiste kingi. Kõigilt TOKU London kingade ostjatelt ootab tootja tagasisidet kingade kohta läbi Instagrami postituste #tokuimproves ning soovi korral ka läbi e-mailide ja telefonikõnede.

Lisaks toimub Disainiturul ka uue kevad-suvistes värvides TOKU sandaalide kollektsiooni esmatutvustus. Uus kollektsioon üllatab rohkete värvidega ning sisse on viidud ka parendusi kinnituste ja taldade osas. Kõik ikka selleks, et TOKU sandaalid kestaksid kauem ning nende kandja saaks aastaid neist mugavatest jalanõudest rõõmu tunda. Sandaalide mudel täieneb vaarikaroosa, murtud rohelise ja sidrunikollase värvivalikuga ning TOKU Helsinki (nii meeste kui ka naiste mudel) mudelisse lisanduvad navy-sinine, bordoopunane ja panna cotta toon. Kogu see valik on kohapeal nii uudistamiseks kui ka esimeste ostude tegemiseks.

TOKU on 2017. aasta kevadel turule jõudnud Eesti kingabränd, mis pakub mugavaid ja kvaliteetseid jalanõusid disainiteadlikule inimesele. Kõik mudelid valmivad Võrumaal OmaKinga vabrikus, mis tegutseb 1993. aastast, kuid jätkab jalatsivalmistamise peretraditsioone juba aastast 1927. Eesti jalatsivabrikus valmistatakse lisaks kingadele ja sandaalidele ka toasusse, pastlaid, laste- ja võimlemissusse ning nahast sisetaldu.