Samuti osales projektis 12 modelli, kelle juustel kasutasid tippstilistid Wella Professionalsi COOL kollektsiooni Koleston Perfect juuksevärve, mis loovad harmoonilise meeleolu erineva intensiivsusega muutuste abil alates õrnast kuni drastilise värvivahetuseni. Kollektsioonis on neli uut värvitooni – õrn roosa varjundiga blond Pearl, pärljate siniste ja tuhaste toonidega hõbeblond Ash, lillaka kumaga jäine blond Violet ning tuhkja halli lisandiga õrn jahe Cedre. Värvispektri jahedast osast maksimumi võtmiseks tegi Wella Professionals koostööd rahvusvaheliselt tunnustatud artistide Issie Churcher ja Gary Gillsiga, kes said inspiratsiooni meid ümbritsevast maailmast – kustunud lõkke tuhast, moelavade hallidest kudumitest, metalldetailide jahedast hõbedasest läikest ja külmunud järve sinakast jääst. Tegemist on loodusest inspireeritud värvidega, mis meenutavad meile tõelisi ja käega katsutavaid esemeid ning võimaldavad näha end täiesti uues valguses.

Mis toonid on talvel moes?

“Külmad alatoonid on selle talve trendiks,” lausus omanimelise salongi omanik ja juuksur Denis Kovalenko Delfi Naistekale. “Värvimise ideid näpistame põhjamaisest Skandinaavia loodusest — jää, roosakas päikesetõus, hall graniit, härmatanud seeder — kõik see inspireeris selle talve värvipaletti.”

Ilusalongi Make Your ID omanik Igor Zaharov tunnistab, et jätkuvalt on trendikas maasikablond värvitoon, mis sobib neidudele, kes soovivad silma paista ega karda oma välimusega julgelt eksperimenteerida. “Selle tooni variatsioonides leidub roosat kvartsi ja mõlemad varjundid on ilusad ja küllaltki efektsed ning seda eriti lühikese soengu puhul. Imeilus alternatiiv tüütule blondile!” Igor soovitab vaadata ka plaatina hõbedase ja tuhkja varjundi poole ning ka karamelli kuldsete ja beežide toonide poole.

Lisaks kasutasid eksperdid ka Wella Professionalsi kõige uuemat toodet – Opti pH süsteemiga teaduslikku ja eksklusiivse tehnoloogiaga Wellaplexi, mis aitab taastada helestamis- ja värviteenuste käigus juuksesiseseid sidemeid, tagades samal ajal täiusliku helestamise ja värvitulemused.

Projekti esimene päev kulus stilistide meeskondadel ettevalmistustele. Pärast hoolikat modellide valimist käis töö värvimise, lõikuste ja seongute kallal, et olla valmis järgmise päeva pildistamiseks. Kohapeal olnud fotograafid dokumenteerisid kogu protsessi iga detaili, et saadud pilte oleks võimalik hiljem kasutada meistriklassides ja seminarides ning teised professionaalid saaksid nende järgi ka ise samu soenguid luua või kasutada neid hoopis loomingulise inspiratsioonina oma igapäevatöös. Kogu päeva vältel arutles ViBrepublic Beauty meigimeeskond iga meeskonnaga jumestuse detailide üle, et tagada selle sobivus üldpildiga.

Samal päeval avanes ka ajakirjanikel ja blogijatel võimalus jälgida ja dokumenteerida kollektsiooni loomist ja fotosessiooniks valmistumist ning ühtlasi piiluda lava taha. Paljud neist kasutasid seda võimalust stilistidele küsimuste esitamiseks kõige uuemate juuksetrendide kohta ning saamaks kõige esimesena osa ja jagamaks ka oma publikuga uudiseid kõige uuemate loomingute ja innovatsioonide kohta. Dekoraator Laura Blumberga lõi spetsiaalselt selle ürituse jaoks enneolematu installatsiooni, mis jäljendas jahedaid toone ja mässis EIMI stiliseerimistooted soojadesse kuubedesse.

Üritusel osalesid nii Eesti kui ka Läti blogijad ning seda austas oma kohalolekuga ajakirja DOLORES peatoimetaja Marina Novikova Moskvast. Ajakirja järgmises numbris on esindatud intervjuud stilistidega, pilguheit lava taha ja muidugi ürituse lõpus läbi viidud fotosessioon.

Projekti teine päev oli pühendatud fotosessioonile. Soengute ja meigi tegemine algas juba varahommikul ning moestilist Julija Verbitska pani kokku sobilikud komplektid Läti disainerite Dace Bahmann, Deeply Personal, Nolo, Kult by Bold ja Anna Led kollektsioonidest.