Värvi küüned ise või lase seda teha salongis, et saada laitmatu tulemus. Võib-olla tehakse lisaks ka kätemassaaž. Oluline on meeles pidada, et küüsi tuleb hoida piisavalt kaua küünekuivati all, sest muidu võib lakk kiirelt siit-sealt maha tulla ja ilusast tööst pole varsti enam midagi järel.

Teenus maksab umbes 10-15 eurot, võtab aega keskmiselt pool tundi ja tulemus püsib kena viis päeva. Küünevärv küüsi ei riku ja kui soovid küünevärvi maha võtta, siis piisab küünelakieemaldajast.

Shellac lakk

Lihtsasti kasutatav küünelakk, mis on geel- ja tavalise küünelaki hübriid. Peale lakkimist muudetakse see kõvaks UV-valgusega. Lakk püsib küüntel kaua ja ei murdu. Shellac on tegelikult vaid firma CND bränd, sest nemad mõtlesid selle välja. Shellac küünelakk on kergem kui geellakk.

Teenus maksab umbes 25-40 eurot, võtab aega 45-60 minutit ja tulemus püsib kaunina kaks kuni kolm nädalat. Laki saab eemaldada atsetooni ja vatipatjadega või salongis. Shellac lakk rikub küüsi vaid juhul, kui see valesti eemaldada ehk maha kiskudes või kraapidest.

Geellakk

Seda tuntakse ka kui tugevat geeli, mille võib kanda tavalistele või kunstküüntele. Peamine erinevus geellaki ja Shellac laki vahel seisneb võimaluses pikendada küünt.

Teenus maksab umbes 25-60 eurot, võtab aega 45-60 minutit ja tulemus püsib ilusana kaks kuni kolm nädalat. Geellakki saab eemaldada salongis: küünetehnik kasutab selle jaoks elektrilist küüneviili, et lihvida suurem osa geellakist ära enne, kui ta asub küüsi atsetoonivaba küünelakieemaldajaga lõplikult puhastama. Igas salongis sellist teenust ei pakuta, mistõttu tasub enne järele uurida või minna samasse salongi, kus küüned paigaldati.

Geelküüned ei kahjusta küüsi, kui nende eest hoolitsetakse nii nagu küünetehnik ütleb ja kui neid ei kisuta ära. Peale eemaldamist on oluline küüsi niisutada ja neile määrida spetsiaalset küüneõli, mis taastab küünte tugevuse.

Akrüüllakk

See on segu vedelikust ja pulbrist, mille kokku segamisel tekib küüntele tugev kiht ja pikemad otsad. Segu muutub kõvaks kokkupuutel õhuga ja tekitab hea pinnase, mida saab värvida tavalise küünelakiga.

Teenus maksab umbes 35 eurot ja võtab aega umbes poolteist tundi. Hooldus maksab umbes 15 eurot ja võtab vähem aega. Küüned püsivad kaunina kaks kuni kolm nädalat. Küüsi saab eemaldada salongis või kodus kas atsetooni ja vatipatjadega või fooliumi ja küünenaha tõukuriga.

Akrüülküüned ei kahjusta oma küüsi eriti palju, kui need eemaldatakse õigesti. Peale eemaldamist võivad oma küüned tunduda pehmed ja nõrgemad, sest need viilitakse väga lühikeseks enne segu pealekandmist. Eemaldamise ajal on oluline aga jälgida, et küünetehnik ei viiliks küüsi liialt palju ja kasutataks küünenahale mõeldud spetsiaalset niisutavat õli.

Pulbervärvid

See on uus hübriidsüsteem, mis on geelküünte tugevusega ja geellaki vahepealne variant. Küünte värvimine võtab tänu uuele süsteemile kolm korda vähem aega võrreldes traditsioonilise geellakiga. Pulbervärvi on lihtne kasutada ja see ei nõua erilisi oskuseid. Laki asemel tuleb värv hoopis pigmenteeritud pulbrist. Kui küüned on tehtud spetsiaalse liimiga kokku, pistetakse näpud pulbervärviga purki ja värv kinnitub küüntele. Kuna värv kinnitub ainult küünele, on tähtis, et küünenahk oleks korras, sest vastasel korral ei jää tulemus ilus.

Teenus maksab umbes 40-50 eurot ja võtab aega ligikaudu 45 minutit. Küüned püsivad kaunitena kolm kuni neli nädalat. Kui soovid värvi kodus eemaldada, kehtivad samad reeglid, mis Shellac või akrüüllakki eemaldades. Kuna pulbervärv kinnitub küünele tugevamini, võiksid atsetooniga vatipatja küünel pisut kauem hoida.

Mõnede arvates on pulbervärv oma küüntele tervislikum kui Shellac, akrüül- või geellakk. Erinevate nakkuste vältimiseks on oluline, et küünetehnik kasutaks iga kliendi jaoks eraldi purki.

Allikas: purewow.com