Kellele matt? Kellele läige?

Naine peab teadma, mis tema huulele sobib, mis mitte. „Näiteks kitsastel huultel tasuks kindlasti kasutada ainult läiget. See teeb huule elujõuliseks, suureks ja lopsakaks. Mati huulepulgaga jääb kitsas huul veelgi kitsam, see muutub kriipsuks. Paksemad huuled kannavad mängleva kergusega välja nii mati kui ka läikiva huule.”

LÄIKIV | Clarinsi tooniga huuleõlid Lip Comfort Oil on lühikese aja jooksul saanud legendaarseteks. Huuleõli annab läike ja samas hooldab. Hind: 21 €
Samas on mati huulepulga pealekandmisel omad reeglid: „Matt huulepulk tuleb korrektselt peale kanda, samal ajal hoolikalt huulekontuuri järgides. Läige on tunduvalt mugavam: keegi ei jälgi, kas see on pandud mööda huulerada või on seda pandud tilgake huule keskele. Nii kingib see rohkem mänguruumi. Nii huuleläigete kui ka mati huulepulgaga tuleks alati kasutada huulepliiatsit, see on sama elementaarne, kui hommikul kleidi alla aluspesu panna.”
MATT | Matt huulepulk, mis kestab 24 h? Aga palun, Bourjois' uus huulepulk „Rouge Velvet” võtab väljakutse vastu. Hind: 14,49 €

Krik mainib, et mati huulepulga poolt räägib mugavus. „Need, kes armastavad väljas käia ega soovi kogu aeg oma huuli kontrollida, eelistavad matti huulepulka. See püsib ideaalselt ja ei jäta jälgi. Huuleläige on kohati justkui nooremale generatsioonile. Noored limpsivad huuli ja nendel pole vahet, kui nad võtavad päevas 13 korda järjest läike välja.”

LÄIKIV | Kui aega on vaid mõni minut, siis pakub uus Max Factori Colour Elixir Lip Cushion hooldust ja värvi üheainsa liigutusega. Hind: 9,99 €

Kas sina koorid huuli?

Väärib märkimist, et huulte eest tuleks eraldi hoolt kanda. Krik soovitab nädalas kahel-kolmel õhtul huuled huulekoorijaga üle teha ja seejärel ööseks palsam peale kanda. Kui huuled ei narmenda, jääb mistahes huulepulk täiuslik.

Meelis Krik, kes esindab Eestis firmat Ten Image, näeb uue hooaja pealt, kuidas matid toonid peavad huuleläigetele ruumi tegema. „Meie kevadises kollektsioonis on müügil neli läiget, kaks huulepulka ja ainult üks matt toon.”

Toonidest on jätkuvalt moes punane. „Näiteks 90 protsenti esindavad Chanel, Dior ja YSL punast matti huulepulka – see on nagu väike must kleit, mis töötab alati. Sama populaarsed on ka naturaalsed roosakad toonid, nude-huuled on samuti klassika.”

MATT | NYXi Lingerie Liquid Lipsticki matimast matim huulevärv on tulnud, et jääda. Proovi järele! Hind: 9,40 €

Muide, huuleläikeid on firmadel väga erinevaid – müügil on niisutavad, toitvad, aga ka kõrgläikega. Seega tasub end tootega enne kurssi viia, muidu võib hommikul kõrgläikega huult kandes arvata, et saabud tööle otse ööklubist.