Tulevane pruut peaks arvestama, et näohooldus koos naha sügavpuhastusega tuleks kosmeetikus teha vähemalt kuu enne pulmakuupäeva. Kuu varasemalt tehtud sügavpuhastus annab nahale mõnusa hingamise ja tagab, et õigel päeval nahk säraks.

2-3 nädalat varem: proovisoeng ja meik

Marika Liik annab pruutidele soovituse teha enda juuksuri ja kosmeetiku juures proovisoeng- ja meik vähemalt 2-3 nädalat enne tähtsat päeva. “Pruudi jaoks on see suurepärane võimalus katsetada erinevaid välimusi ja stiile ning annab hea vaate, mis sobib kõige paremini ning millise välimusega pruut end ka kõige mugavamalt tunneb.” Samuti andis Võlumaa ilusalongi juhataja hea meelespea broneerida aeg hommikuks, sest siis saab proovisoengut ja meiki kanda kogu päeva. „Nii saab kõige paremini anda juuksurile ja meikarile tagasisidet soengu ja meigi püsivusele ning teha vastavalt vajadusele õigeks päevaks korrektuure,“ lisas ta.

10 päeva varem: juuste värvimine

Kümme päeva enne pulmi juuksetooni värskendada on piisav aeg – mitte liialt vara ega hilja. Näiteks kuu varem võib toon pruudi jaoks juba tuhmiks muutuda ja kel on kiire juuksekasv, võib ka juurtel väljakasvu märgata. „Värskendatud juuksevärv tuleb väga hästi välja pärast kahte kolme pesu, mil värvipigment on juustesse imendunud ja toon muutub loomulikumaks. Seega, kümme päeva enne pulmi juukseid värvida, on täpselt paras aeg,“ ütleb Liik.

Nädal varem: näomassaaž

Lõõgastav näomassaaž koos sobiva iluampulliga parendab vereringet ja muudab naha säravaks. Lisaks kulub pulmasaginas pruudile kindlasti tund iseendale rahus ja vaikuses igati marjaks.

4 päeva varem: kulmud ja depilatsioon

„Värskelt hooldatud ja kosmeetikus keemiliselt värvitud kulmud panevad pulmapäevaks i-le täpi,“ soovitab Võlumaa ilusalongi juhataja loetud päevad enne õiget päeva teha kulmud korda. Samuti on paslik planeerida samaks päevaks vahatamine – olgu selleks kaenlaalused ja/ või bikiinipiirkond.

Päev enne: maniküür ja pediküür

Päev varasemalt korrastatud maniküür ja pediküür annavad kindluse, et värv püsib õigel päeval sama kaunis kui eelmisel õhtul see teha lastud sai. Mugavuse mõttes on kindla peale minek geellakiga, millega saab muretult mööda saata ka mesinädalad.

Marika Liik