1. Burpee hüpped

Seisa jalad harkis. Jalgade vahe võiks olla sama lai nagu su õlad. Käed hoia külgedel. Lükka puusad ette ja mine kükkasendisse. Aseta oma käed enda ette põrandale. Seejärel kõverda küünarnukke ja lase kogu keha aeglaselt põrandale, kuni oled täiesti kõhuli. Nüüd lükka käte abil oma keha hooga püsti. Kui oled püsti, hüppa ette poole nii, et jalad jääksid pisut harki. Kui jalad puudutavad maapinda, siis kõverda end uuesti kükkasendisse, et saaksid harjutust korrata.

2.Ühe jala tõste

Kummarda nii, et jalad on sirged ja toetad end kätega ning vaata maha. Seejärel venita üks jalg taeva poole, kuid hoia seejuures puusad põranda suunas. Kummargil olles vaata enda jalgu. Seejärel proovi puudutada pealaega maapinda nii, et kõverdad pisut käsi. Kui jala õhku tõstmine tundub raske, siis proovi harjutust esialgu ilma jalgu õhku tõstmata.

3. Hüppa ja plaksuta

Seisa jalad harkis nii, et jalgade vahele jääks umbes õlalaiuse jagu ruumi. Seejärel siruta käed mõlemale poole välja ja hoia peopesi avatuna ette poole. Nüüd hüppa nii, et paned jalad kokku ja teed kätega plaksu ning maandudes võta sama positsioon nagu enne hüppamist.

4. Hüppega väljaasted

Alusta väljaaste asendist ja hoia käsi külgedel või puusadel. Proovi mõlemat jalga kõverdada nii, et tekiks 90-kraadine nurk. Hoia keha sirgena ja hüppa püsti. Seejärel vaheta jalga ja mine väljaaste asendisse tagasi. Proovi teha harjutust nii kiiresti kui võimalik, aga lisa tempot alles siis, kui tunned, et asi on hästi selge.

5. Kükid

Seisa jalad harkis nii, et jalgade vahele jääks umbes õlalaiuse jagu ruumi. Varbad võiksid olla suunatud ette ja peopesad teineteise suunas. Kükitades hoia rindkere sirgena vältimaks ette vajumist. Õlgade painduvusest sõltub, kui palju saad käsi peakohale painutada ja biitsepsit kõrvade juures hoida. Kui tunned, et harjutus on ebamugav, võid kõverdada käed U-tähe asendisse.

6. Kätekõverdused küljelele

Mine asendisse nagu hakkaksid tegema kätekõverdusi. Seejärel proovi end sirutada ühele küljele nii, et hoiad ühte kätt sirgelt ja toetad keha ning teist kätt hoiad püsti (vt pilti). See on suurepärane harjutus tugevdamaks lihastoonust ja vastupidavust.

7. Hüpped

Alusta plank harjutusest. Jälgi, et käed oleksid täpselt õlgade all ja et kogu keha töötaks kaasa. Seejärel too parem jalg parema käe juurde (vt pilt) ja hüppa püsti. Korda harjutust tuues vasaku käe juurde vasaku jala. Kui tunned, et harjutus tuleb välja, proovi seda kiiremini teha. Harjutust tehes hoia keha sirgena ja rind ees.

8.Üles ja alla

Kuidas jõuda kõiki neid ülesandeid tehes suurepärase tulemuseni? Tee kõiki harjutusi üksteise järel umbes pool minutit. Seejärel puhka 1-2 minutit ja tee kõiki harjutusi uuesti. Korda seeriat kolm kuni viis korda.

Vaata pilte treeningust SIIN.

Allikas: runtastic.com