Paha pakend versus hea pakend

Tahked pakendita tooted on hea alternatiiv

Vahemikus jaanuar 2015 kuni jaanuar 2016 üle maailma müüdud tahked šampoonid aitasid kaasa sellele, et 15890925 plastikpudelit jäi valmistamata. Need reisisõbralikud pakendita tahked šampoonid on täis eeterlikke õlisid, nii et sa saad sama raha eest oma kiharaid kauem poputada, sest iga tükk kestab kuni 80 pesu – ligikaudu kolm korda kauem kui pudelišampoon.

Kliendid on hakanud nõudma pakendite vähendamist, mis on tootjate jaoks positiivne väljakutse. Plastikpakenditega seotud prügi sattus 2013. aastal Suurbritannia prügimägedele ligikaudu 2260 tonni ja valitsuse statistika kohaselt taaskasutati või töödeldi sellest ümber ainult 31,6 protsenti. Praegu on Lushi toodetest 35 protsenti pakendita, mis tähendab, et 2015. aastal hoiti ainuüksi tahkete kehavõiete tootmisel kokku 17000 kg pakendeid.

„Pakendid on pahad ja me oleme juba liiga kaua pidanud neid ülemäärasel hulgal kasutama. Nüüd, kus tõelised rahalised ja keskkondlikud kahjud hakkavad ilmsiks tulema, nõuavad kliendid tootjatelt ja edasimüüjatelt pakendite vähendamist. Firmad, nagu meie oma, peavad mõtlema kastist väljapoole ja pakkuma klientidele innovaatilisi lahendusi, mis lubavaid neil osta tõeliselt pakendivabu tooteid,” ütleb Mark Constantine, Lushi kaasasutaja.

Vedeliku tahkeks muutmine võib olla ülesanne, millega saab hakkama ainult Willy Wonka, aga see protsess toob tihti kaasa mitmeid kasulikke külgi. Pakendita toodete leiutamine (ja taasleiutamine) käib käsikäes nende isesäilivaks muutmisega, mis tähendab, et tooted säilivad ohutu ja värskena ka ilma sünteetiliste säilitusaineteta. Asendades vee toatemperatuuril tahkuvate ainetega, nagu näiteks õiglasest kaubandusest pärit kakaovõiga, pärsib see bakterite levikut.

Hea pakend

Paha pakend versus hea pakend

Lush kauplus asub Foorum keskuses, Narva mnt.5.

Jaga
Kommentaarid