Oleme loonud innovaatilised tahked šampoonid, vannivahud, massaažikad ja hambapesutabletid. Bakteritel on kasvamiseks vaja teatud tingimusi, sealhulgas vett, mistõttu on meie tahked tooted, nende seas ka seebid, kas täiesti veevabad või väga väikese veesisaldusega. Tänu sellele ongi need isesäilivad.

Teiseks kasutame bakterite tõrjumiseks tõhusaidlooduslikke koostisosi. Savi, kalamiin, talk ja kaoliin töötavad usinalt, et imada endasse üleliigne vesi. Lisame mõnedesse toodetesse ka aluselist soola, sest bakterid suudavad ellu jääda ainult happelises keskkonnas. Kakaovõil on säilitav efekt, sest see on toatemperatuuril tahkes olekus, mis teeb bakteritele paljunemise raskeks. Mesi on mikroobidevastane, antiseptiline, mis teevad sellest imehea loodusliku säilitusaine. Me kasutame ka glütseriini, mis nagu mesigi aitab luua bakteritele eluks ebasobiva keskkonna. Kasutades rohkem glütseriini, saame kasutada vähem vett, mis bakterite kasvu soodustaks.

Oleme mõningate kreemide koostist uuendanud, et looduslike säilitusainete jõudu täielikult ära kasutada. Selle tulemusena on mõned meie kreemid nüüd saadaval nii säilitusainetega kui ka isesäiliva koostisega. Me kasutame säilitusainetega variantides võimalikult väikeses koguses ohutuid sünteetilisi säilitusaineid. Sinu valik, millist versiooni meelsamini kasutad.

LUSH

Looduslikult värske

Me valmistame oma tooteid parimatest looduslikest koostisosadest, seega on nende värskena hoidmiseks igati mõistlik loodusest inspiratsiooni ammutada. Näiteks üks põhjustest, miks mesi halvaks ei lähe, on see, et selle veesisaldus on väga madal. Mesilased aitavad sellele kaasa, kuivatades tiibade lehvitamisega nektarit, mida nad lilledest on kogunud.

Meie leiutajad on samuti töökad nagu mesilased. Nad teadsid, et tooted ei saa olla isesäilivad, kui nad leia moodust koostisainete tasakaalustamiseks ja veesisalduse vähendamiseks. Nii katsetati 98 erinevat koostist, enne kui jõuti täiusliku isesäiliva Dream Creami retseptini.

Säilitusainetega või isesäiliv?

Kuigi paljud meie tooted on alati olnud isesäilivad, on mõned nüüd saadaval nii säilitusainetega kui ka isesäiliva koostisega. Sinna hulka kuuluvad: Ocean Salt näo- ja kehakoorija, Dream Cream käte- ja kehakreem, Mask of Magnaminty näomask, Sympathy for the Skin käte- ja kehakreem ja Charity Pot käte- ja kehakreem.

LUSH

Mis on vahe?

Lisaks selle, et need ei sisalda sünteetilisi säilitusaineid, näevad meie isesäiliva koostisega tooted säilitusaineid sisaldavatest veidi erinevad välja; nad on tavaliselt natuke tumedamat värvi ja paksema konsistentsiga. Nende püsivus ja mõju nahale on täpselt samad – põhierinevus seisneb selles, mis tunne on neid peale kanda.

Tänu vähendatud veesisaldusele on neil paksem tekstuur ja seega tunduvad nad olevat kontsentreeritumad – nii et kui sulle meeldib rikkalikult niisutava kreemi tunne, siis on need täpselt sinu jaoks.

Kui sa ei suuda nende vahel valida, siis miks mitte kasutada mõlemat? Meie isesäiliva koostisega tooted sobivad eriti hästi talveperioodiks, kui külma ilma ja keskkütte kombinatsioon võib muuta naha elutuks ja ketendavaks. Need sobivad imehästi ka aastaringselt kasutamiseks juhul, kui sul on kuiv nahk, mis vajab kogu aeg rikkalikku niisutust.

Suvekuudel võid kasutada säilitusaineid sisaldavat kergema koostisega varianti, või jätkata isesäiliva versiooni kasutamist isegi siis, kui päike välja tuleb, et vähendada küünarnukkide, põlvede ja jalgade kuivust.

Rikkaliku koostisega isesäiliv toode mõjub eriti luksuslikult, kui määrid seda nahale pärast õhtust vanniskäiku, samas kui säilitusainetega versioon imendub kiiremini ja sobib seega ideaalselt hommikuseks kasutamiseks, kui pead pärast duši all käimist kohe riidesse panema.

Igas muus mõttes on need kaks koostist täpselt samad – välja arvatud Ocean Salt näo- ja kehakoorija puhul. Lisaboonusena on Ocean Salt isesäiliv variant ka vegan, sest oleme eemaldanud lanoliini ja sünteetilised emulgaatorid ning asendanud need pehme tofu ja jaapani vahaga.

See, kas valid säilitusainetega või isesäiliva variandi, on lõppude lõpuks isikliku eelistuse küsimus. Parim moodus, kuidas välja selgitada, millist koostist eelistad, on tulla Lushi poodi ja kanda ühele käele ühe koostisega ning teisele käele teise koostisega toodet.

Säilitusainetega või isesäiliv: kumma valid sina?

Lush kauplus asub Foorum keskuses, Narva mnt.5.

Jaga
Kommentaarid