Erinevaid vilke leidub üle kogu maailma, siis traditsiooniliselt on kosmeetikatööstuses eelistatult kasutusel olnud Indiast pärit vilgukivi. Teist tüüpi vilke leidub ka riikides, kus see tööstusharu on paremini reguleeritud ja kehtivad karmid tööjõuseadused. Sünteetiline vilgukivi kuulub ikkagi vilkude hulka, aga seda toodetakse kontrollitud keskkonnas ja valmistatakse nii, et see imiteeriks loodusliku vilgukivi omadusi. Viimastel aastatel on olnud raske leida India looduslikule vilgule eetilist alternatiivi, sest lapstööjõu kasutamine kaevandustes on laialt levinud. Ostmisel tuli toetuda vaid valmistajate ja tootjate kinnitustele, et tarneahel on lapstööjõust vaba. Samuti tähedas see, et igal võimalusel tuli läbi viia auditeid. Mõnedesse tootmispaikadesse ei olnud võimalik kohale minna ja meie endise tarnija auditid ei suutnud garanteerida, et lapstööjõu kasutamine olnuks välistatud. Seepärast otsustas Lush looduslikul vilgukivil põhinevaid pigmente oma toodetes enam mitte kasutada. Muutus nägi ette loodusliku vilgukivi välja vahetamist seal, kus see esines üksiku koostisosana, aga ka seal, kus see oli mõne pigmendi komponent.

Sädelus

Vilgukivi esineb küll looduslikult, aga see võib vajada suurel hulgal töötlemist, et seda puhastada või eemaldada sellest raskemetallid. Kui see kaetakse värvi või pigmendiga, saab sellest peaaegu inertne materjal. Nii et olenemata sellest, kas tegemist on sünteetilise või loodusliku vilgukiviga, seda tuleb alati keemiliselt töödelda, et see oleks inimestele ohutu.

Kõiki aineid ja pigmente kontrollivad kosmeetikaseadused, mis kirjutavad ette, kui suurel hulgal pigmete või materjale nagu vilgukivi võib kosmeetikatoodetes ohutult kasutada. Me kasutame ka teisi pigmente, mida valmistatakse boorsilikaadist, milleks on erinevatest mineraalidest – näiteks kaltsiumist või naatriumist – tehtud õhukesed klaashelbed, mis kaetakse värviga. Nii materjalid kui ka värvid, millega need kaetakse, on looduslikud, ja seega on keskkonnamõjud väikesed. Sünteetiline vilgukivi on substraat või baas, millele värv kantakse, nii et põhimõtteliselt on tegemist mineraaliga, mis katab teise mineraali eri paksusega kihtidena, vastavalt sellele, mis efekti soovitakse saavutada.

Lushi tooted (olgu sädelevad või mitte) sisaldavad toidule ohutuid värve, sünteetilist vilgukivi, mineraale ja looduslikke tarrendajaid, mille seas üht saadakse merevetikatest: agar-agarit. Kõik sädelus ja sära, mis sinu vanniveega koos ära voolab ning millest osa võib jõuda tagasi ookeani, on keskkonnale täiesti ohutu ja seisab lapstööjõu kasutamise vastu.

Lush kauplus asub Foorum keskuses, Narva mnt.5.

Jaga
Kommentaarid