“Kui kõik mullu Eestis müüdud Subway võileivad ritta seada, moodustaks see 67 kilomeetri pikkuse võileiva,” kirjeldas Subway Eesti arendusjuht Henry Oro, kuid märkis, et maailma kontekstis on see väike tulemus — näiteks aasta jooksul söövad inimesed üle maailma ainuüksi Subway’s nii suure koguse võileibu, et nende ritta seades saaks maakerale peale teha 14 tiiru.

Võileiva koostisosasid toidupüramiidiga kõrvutades on näha, et võileib vastab suuresti toidupüramiidi reeglitele, tõi Oro esile. “Toidupüramiid näitab, kui palju ja mida süüa, et toitumine oleks tervislik ja tasakaalustatud. Püramiidi alumises osas ehk esimesel tasandil on esile toodud need toiduained, mis peavad moodustama suurema osa meie menüüst — mida kõrgemal püramiidi korrusel toiduaine asub, seda vähem peaks seda igapäevaselt tarbima,” kirjeldas ta.

I korrus: leib, terasai, kartul, puder, makaronid, riis.
II korrus: köögiviljad, puuviljad, marjad.
III korrus: liha, kana, kala, muna, piimatooted.
IV korrus: lisatavad toidurasvad.
Püramiidi tipp: suhkur, maiustused, magusad ja soolased näksid.

Oro lisas, et kui lisada võileibadele piisavalt juur- ja köögivilju ning liha, kala, muna ja loobuda täiendavast toidurasvast, võib öelda, et võileib on enamasti tervislik toit, mille valmistamiseks on võimalik kasutada väga laias ulatuses tervislikke ja maitsvaid komponente.

“Samas peab silmas pidama, et ainult võileibadest toitumine ei ole samuti kasulik, sest inimeste toiduvalik peab olema mitmekülgne ja andma piisavalt erinevaid toitaineid ning energiat,” rõhutas Subway Eesti arendusjuht.

Ole trendikas ja võta kiire, tervislik vahepala Foorum keskuse Subways!

Jaga
Kommentaarid