Kõige lihtsam ja kaunim on end ehtida kleidiga, millele on maalitud vintage-stiilis pilkupüüdev portree. Nii sammud trendiga kaasas, aga ei pinguta kirgaste värvide ega mustritega üle. Talvel sobita Prada šõu näitel kleit kokku ruudulise mantli ja üle põlve ulatuvate saabastega.

Sel aastal võib moelavadel nähtu põhjal tõdeda, et on astutud samm veelgi kaugemale, sest kunst on moega lähedasem kui kunagi varem. Disainerid on lasknud end inspireerida koomiksitel ja teinud koostööd illustraatoritega, et muuta rõivad põnevate trükimustritega tõelisteks kunstiteosteks.

Prada esitles meeste 2019. a sügis- ja talvemoe šõul rõivaid, mida kaunistavad kunstiteosed. Külma ilmaga tasub nautida kihilist riietust ja lükata pluusi alla soe sviiter. Et välimus veelgi kirjum oleks, võta näppu pildiga kott. Või siis mitu!

Näiteks Donatella Versace võttis ette legendaarse Andy Warholi tööd ja andis neile kangastel uue hingamise ning Prada meeste 2019. a sügis- ja talvemoe šõu oli kirevate pildikestega lausa üle kallatud.

Jüri Arraku „Kalakandja” esmaesitlus Wear-Artsi kleidi kujul. Lihtsa lõikega kleit laseb kunstil särada ega konkureeri teosega. Kanna kleiti suvel mugavate sandaalidega või talvel sooja sviitri ja ratsasaabastega. Mugavamad ei häbene ka ketse.
Kui astuda moelavalt maha ja enda ümber ringi vaadata, siis tasub sel aastal sirgeks sättida ja käeulatusse panna kõik aksessuaarid ja rõivad, mille peal mõni põnev teos, on ta siis tundmatu või tuntud kunstniku loodud.
Eestist pärit disainitalent Karl-Artur Korsar laseb pealaest jalatallani oma trükikunsti riietuda. Lendurjakk Oasis ja plisseeseelik Ella on head näited selle aasta trendi ehk kunsti ja pastelltoonide ideaalsest kokkusobivusest.

Kaunid kanda on pidulikud ja igapäevased kleidikesed, mida ilustab naise portree, või pealaest jalatallani pildikesi täis prinditud maksikleidid ja pükstükid.

Kodumaine Wear-Arts lõi Eesti kunstist inspireeritud kollektsiooni juba mullu kevadel. Õnneks saab rõivaid veel endale tellida ja nii Eesti kunsti toetada. Laulja Laura Pritsi seljas on Leonhard Lapini kunstiteos.

Osava käega kunstihuvilised saavad oma rõivastele ise pildid joonistada ja mugavamad T-särgile mõne ikoonilise kunstiteose printida. Värvid on selged ja pastelsed, moemaailm kätt ette ei pane, sest ka graafiline mustvalge saab eestlase südamesse pesa ehitada ja sinna igaveseks jääda.

Kui kardad suurte maalidega rõivastega mööda panna, siis ilusa valge T-särgiga ei eksi kunagi. Kodumaine kaubamärk by • j c o l o r pakub särgikesi, mille pildid on vürtsitatud paraja kiiksu ja õige annuse kunstiga.