Eklektiline.

Kas mõtled õhtuti läbi, mida järgmisel päeval selga paned või pigem lähed vooluga kaasa?

Vaatan hommikul riidekappi ja klapin midagi kokku.

Millised on sinu garderoobi võtmeesemed?

Erinevad tumesinised ülikonnad, pruunid kingad ja saapad, valged tennised, teksasärgid, tumehallid või -sinised püksid, Jaapani teksapüksid, kaabud, vintage-sõjaväesinel ja kootud lipsud.

Mida võiks Eesti mehe garderoobis rohkem olla?

Korralikult hooldatud kvaliteetseid jalanõusid.

Millele keskendud, kui Eesti meestele riideid disainid?

Ma disainin riideid meestele. Omakeskis kutsume Baltmani praegust disainikeelt naljatlevalt „Scanditerranean” või „Scandirranean” (Scandinavian + Mediterranean), sest mulle meeldib ühendada Skandinaavia vormiselgust Itaalia kangaste ülikõrge kvaliteediga.

Antonio sel aastal meeste moenädalal Pitti Uomol Itaalias, kus ta hakkas oma stiiliga silma ka välismaistele moeajakirjanikele.

Mida arvad praegu Eestis disainitavast meestemoest üldiselt?

Kahjuks disainitakse Eestis väga vähe meestemoodi – enamikus on need suht arglikud katsetused, millel puudub järjepidevus ja kandev disainikeel. On paar väga tugevat erandit, kellele kaasa elan, aga üleüldine tase ei ole just kiita. Puudu on oskustest materjali ja vormi käsitleda ning mis kõige traagilisem – paljudes kollektsioonides on näha ideede ja infovälja piiratust ajal, mil igasugune info on sekundi guugeldamise kaugusel.

Kui hästi oled kursis uute trendidega? Mida toob meestemood aastal 2018?

Minu töökohustuste hulka kuulub uute trendide äratundmine. Individualismikultus on digiajastul saavutanud enneolematud mõõtmed. Sotsiaalmeedia on põhjustanud globaalsete hõimude tekke. Neid ühendab stiil ja maailmavaade, mitte asukoht, kuid kohalikud (ja personaalsed) mõjud ning interpretatsioonid on samuti väga olulised. Kohalik stiil korjatakse kuskil üles ja remiksitakse mingiks kolmandaks asjaks – tulemuseks on podisev katel, kus igas sekundis tekib ja kaob sadu uusi trende. Trendid ei tunnista (riigi)piire, nende algus- ja lõpp-punkt ei ole enam oluline. Me ei saa rääkida enam trendidega mitte kaasa minemisest – tahes-tahtmata me teeme seda.

Milline on sinu arust stiilne naine?

Vastan legendaarse Diana Vreelandi sõnadega: The only real elegance is in the mind; if you’ve got that, the rest really comes from it.

Mis võiks iga naise garderoobi kuuluda?

Väike must kleit.