Kas mood on kunst? Vastuse sellele igavikulisele küsimusele andis kord Pierre Bergé, kelle sõnul pole mood kunst, kuid selle loomine vajab kunstnikku. See ei peatanud aga Miuccia Pradat tegemast koostööd kaheksa kujundaga, kes ammutasid inspiratsiooni koomiksiteks. Rei Kswakubo kasutas aga hoopis Guiseppe Achimboldo maale ja mitmemõõtmelist grafitit. Donatella Versace’i kasutas aga popkunstnik Andy Warholi töid, et anda 1990ndate fantaasiale uus pööre.

Prada kasukas

Sätendav ekstravagantsus

Kuldmündid ja sätendus annavad erinevatele materjalidele peenutseva pöörde. Moes on ka igasugused silmatorkavad kleidid printsessi kleitidest kuni diskoriietuseni. See joon sobib eriti nendele, kes soovivad riietuda originaalselt ja olla omapärased.

Gucci

Lopsakad suled

Järgmisel hooajal on moeröögatus ka rohkete sulgede kasutamine riiete puhul. Näiteks leidub sulelisi riideesemeid Saint Laurent’i, Proenza Schouler’i ja Nina Ricci kollektsioonides. Efekti lisamiseks võivad suled olla täiesti vabalt erinevates toonides.

Angelina Jolie punase vaiba kleit

1980ndate stiilis õlad

Kevad-suvisel hooajal vallutavad moemaailma 1980. stiilis õlad. See tähendab, et paljude riiete puhul kasutatakse õlandeid, mis muudavad õlad visuaalselt suuremaks ja laiemaks.

Agatha Ruiz de la Prada

Spordiriietus

Tänavamood sulandub kokku tehniliste materjalidega ja moes on erinevad spordiriided. Olgu nendeks kolme triibuga dressid või midagi julget ja sätendavat. Kõik sobib.

Fenty Puma by Rihanna

Öömood

Kõik must, sätendav ja uhke, mis sobib öötundidega nagu valatult, on järgmisel hooajal moes. Oled justkui glamuurne ja elegantne ööliblikas.

Giorgio Armani Prive

Võidusõidukostüümid

Kujuta ette nahkseid ja erinevates värvides liibuvaid võidusõidukostüüme. See jätab mulje justkui laheda olekuga pahast tüdrukust, kelle puhul on midagi moodsat ja uuenduslikku.

Ralph Lauren

Punane

Julge lakkpunane vormib ahvatleva silueti, milles on romaanilikkust ja avangardismi. Omaette kunstiteosed on näiteks Comme des Garçons'i kleidid. Ralph Lauren’i mantlid on aga inspireeritud kollektsioneeritavatest autodest, 1950ndate Ameerika kõrgmoest ja tööstuslikust stiilist. Oma joone on sellele andnud ka Calvin Klein, kes kasutab nailonit.

Calvin Klein

Fantastiline plastik

Kevad-suvi 2018 kollektsioonis leidub ka palju uusi ja lahedaid plastikust tehtud riideid, mida ei tasu liialt tõsiselt võtta.

Briti näitleja Ellie Bamber

Liblikaefekt

See kujutab endast justkui värviplahvatust, mis on selle hooaja moeröögatus. Selle eesmärk on väljendada, et mood pole kaotanud lõbusust, värvi ja glamuuri.

Saint Laurent

Ümbertehtud vihmamantel

Uuel hooajal on ka vihmamantlite seas uus stiil. Vihmamantlitega mängitakse erineval moel ja neid pannakse kokku näiteks ka teksajakkidega.

Celine

Kauboistiil

Kevad-suvisel hooajal on moes ka kauboistiil. Läänelikule stiilile andis värskema ilme Phoebe Philo, kes pani selle kokku pariisiliku elegantsiga. Asja pööras täielikult pea peale aga Nicolas Ghesquière, kes segas kauboistiili futuristliku tänavastiiliga.

Versace

Troopika

Palmipuid meenutav muster, erksad värvid ja seksikalt spontaansed rannalikud toonid kuuluvad samuti kevad-suvi 2018 kollektsiooni.

Michael Kors

Teksa

Järgmisel hooajal on moes ka kõiksugused teksamaterjalist valmistatud elegantsed ja hästi istuvad riided, mis kõnelevad 1970. ja 80. stiilist.

Stella McCartney

Maahäärberi lilleaed

Moes on ka kõiksugused lillelised mustrid, mis viivad ajas tagasi inglasliku maahäärberi aeda. Sobivad kõik erksad, värvilised ja kirjud lillelised mustrid.

Miu Miu

Narmad

Céline, Loewe ja Jacquemus moesõudel võib märgata nii suuremaid kui ka väiksemaid narmaid, mis annavad välimusele spontaansust ja julgust.

Juana Martin

Mõtle roosalt

Järgmisel hooajal on moes ka kõiksugused julged ja erksad roosad toonid. Roosad võivad olla ka detailid õlgadel, mis annavad riietusele elegantsust ja volüümi.

Tom Ford

Sallimustrid

Hermès ja Versace kasutavad oma vanu ja klassikalisi sallimustreid nüüd hoopis riietel, mis lisavad välimusele kodanlikku joont.

Versace

Ruuduline muster

Šoti tartan, värske ilmega Burberry ja muud tegijad toovad järgmisel hooajal lavadele kihvtid ja erksad ruudulised mustrid, millele on antud täiesti uus väljanägemine.
Burberry


Looritatud

Räägime me läbipaistvast lastikust või kangastest, kõik läbikumav on teema ning head eesukuju annavad moelavadel näiteks Karl Lagerfeld ja Fendi. Niisiis, kaevu 90ndate Helmut Langi inspiratsiooni õitsengusse ja lase end kaasa tõmmata!

Fendi