1. Kontsad

Mugavuse pooldajad, rõõmustage! Jalanõumood lubab sel hooajal äge välja näha ka kõrgete kontsadeta.

Valu ei ole moes! Tikk-kontsaga kingad on sel kevadel määratud hääbuma. Valulikud kokku pigistatud varbad ja ebamugavad kingad jäävad minevikku puhkama ning kaovad tasapisi ka punaselt vaibalt ja pidudelt – üle võtavad tantsusõbralikud laia kontsaga kingakesed ja robustsed talvesaapad.
Kui sobitad paksu tallaga kohmakad saapad kokku poiss-sõbra stiilis teksadega, annad välimusele kergelt pungiliku mulje, mis on sel aastal samuti üks pead tõstev moesuund. Inspiratsiooni saamiseks vaata modellide Gigi Hadidi ja Hailey Baldwini või meigikunstnik Liisa Leetma suunas.

Jäta oma piinavad tikk-kontsad puutumata ja panusta robustsele joonele, tõmmates jalga madalad ja kohmakad paksu tallaga nöörsaapad, mis hoiavad varbad kenasti soojas ning tagavad libedatel teedel seigeldes kindla püsivuse.

2. Paljastatud õlad

Eelmisel suvel ohtralt nähtud paljaste õlgade trend hakkab sel aastal hääbuma ja moes on hoopis sügavalt paljastatud dekoltee.

Taani disainer Ganni rõhutab tugevalt dekolteed oma vahva täpilise must-valge kleidiga. Rõiva lihtne lõige lubab täppidel esile tõusta ja tõmbab kaelusesse pilke.

Paljad õlad (või pigem paljas õlg) on aga endiselt soositud nii punasel vaibal kui ka kokteilipeol, seega vali julgelt kleit või pluus, mis katab vaid ühe õla.

Taani moemark Designers Remix on pannud kokku selle aasta lemmikelemendid: ruudu, kollase ja kelmikalt paljastuva õla.
Ja kui tahad vooluga eriti hoolsalt kaasa ujuda, siis liigu läbipaistvate kangaste maailma, sest salapäraselt looritatud jalad või läbikumavad pluusid on sel aastal moes igal pool.

3. Lendurijakid

Lendurijakid ehk bomber-jakid olid au sees kõikjal: neid kanti nii punasel vaibal kleidi peal kui ka pühapäevast brantši süües, aga samuti sügistuulte eest kaitsva jopena.

Popstaar Rihanna on tõeline stiiliikoon, kes oskab trendidega kaasas käia õigel ajal ja neid koguni luua. Selleks ajaks, kui midagi jõuab massidesse, on tema juba liikunud üle uuele moesuunale. 2013. aasta fotol kannab lauljanna lendurjakki, mis oli populaarne eelmise aastani, kui seda ka Eesti tänavatel palju näha sai.

Nüüd soovitavad eksperdid endise suure moehiti kappi puhkama panna ja lasta tal rahus uut aega oodata. Vaheta oma lendurijakk välja näiteks 1980-ndate stiilis tumedast teksariidest ja embleemidega tagi vastu!

Tume teksa ja kollased käised – Taani bränd Baum on andnud teksatagile mõnusa kontrasti, vastandades värve.

Kui armastad klassikalist joont, naudi uuendatud lõikega vihmamantli võlusid, kandes seda millegi soojema all või kevadel koos laia vööga sviitri peal.

4. Hüüdlausega särgid

Tobedate hüüdlausetega T-särgid saab lasta rahus unustuse hõlma vajuda. Need võivad küll tunduda vaimukad, aga miks mitte lõbustada nendega hoopis koduseid?

„Südametemurdja” loosung paistab küll ahvatlev, aga nüüd võib oma hoiakuid julgelt hoopis suuliselt edastada. Vaheta seisukohta väljendav riideese näiteks Balmaini või Gucci logoga särgikese vastu ja oledki kõige trendikam inimene ruumis.

Selle asemel kannavad kuumimad moegurud Gucci logoga valget särki. Kõik, mis on rõivamargi logo või kirjaga, on praegu teemas.

5. Korsetid

Korsetid hoiavad küll keskkohta hästi koos, ent sel aastal pole need enam moes.

Ukraina moenädala laval kandis modell moelooja Daria Chuprina rõivaid esitledes korsetti mantli peal. Sinna sobiks aga ideaalselt hoopis efektne lai vöö.
Kui seni sai näha korsette kleitide, T-särkide ja triiksärkide peal, siis nüüd soovitatakse pigem kasutada suure pandlaga laia vööd, et sellega oma liiga suur tuunika või lohvakas kampsik kenasti kokku tõmmata. Trendikas alternatiiv on ka tolmumantlitel kantav vöö.

6. Kaelarihmad ehk choker’id

Tunnustatud moeeksperdid soovitavad sel aastal kaelarihmad silma alt ära panna ning panustada hoopis minimalistlikele ja peentele kuld- ja hõbekettidele, mida mitmekesi koos ja erinevas pikkuses kanda.

Laulja Liisi Koiksoni kaela kaunistavad New Vintage by Krissiga koostöös valminud keed, mida saab edukalt kanda mitmekaupa, kuhjates kokku pikema ja lühema ketiga minimalistlikke ehteid.

Kui oled soetanud näiteks kvaliteetse nahkrihma, siis kanna seda nüüd hoopis käe ümber ja investeeringust pole sugugi kahju.

2015. aastal Eestis loodud nahast aksessuaaride mark XAOS on inspireeritud fetišite kirevast maailmast ning pakub rihmasid, mida kinnitada ümber keha või kaela. Kaela ümber mõeldud rihm sobib ideaalselt kanda hoopis käe ümber, nii et saab panustada suurtele kõrvarõngastele.