Peamiselt pilke püüdnud oma kergelt noobli lähenemisega tänavamoele, on GUILD tuntust kogunud ka oma üdini harmoonilise tootmismiljöö poolest ning kui moemärk, mis põimib ajastuid ja kultuure uljalt ühte, jäädes seejuures alati äratuntavalt stiilipuhtaks. Ootamatut käiku selgitades jääb GUILD kleidi disainist rääkides siiski kidakeelseks:

“Meilt on tegelikult juba mitmeid aastaid nii õhtu- kui pulmakleite küsitud, kuid alati on mingi tõke tekkinud: kas on tuldud liiga viimasel minutil või on jäänud takistuseks meie järeleandmatus kvaliteedis, mis paratamatult tähendab väärtuslikke materjale ja põhjalikku tööd.. ning vahel pole lihtsalt daamide ootused ühtinud me endi esteetilise maailmatunnetusega. See leedi andis mulle aga täiesti vabad käed. Olles tema senistest tegemistest ise inspireeritud ning samal ajal tiivustatud ka temapoolsetest juhtnööridest, mis olid märksõnad nagu kartmatus, avatus, spirituaalsus, tugevus, sensuaalsus, ilu, kotkad, rongad ja draakonid.. Ütleme nii, et mu kujutlusvõime läks lendama ja käed said löödud minutitega.

Ometigi kujunes sellest kõige keerukam asi, mida olen eales disaininud. Selleks, et tõeliselt tajuda kedagi teist ja seda, mis võiks just teda rõõmustada ja kaunistada, peame esmalt jõudma iseendani, oma enese Hinge olemuseni, sest suures pildis oleme me kõik ju Üks. Meditatsioonist, sisekaemustest ja dimensioonide vahelisest rännakust kuni mitmekuulise vägagi intensiivse valmistamisprotsessini, kus päev ja öö ei läinud mitte sassi, vaid sulasid sujuvalt hoopis ühte, sai loodud terviklik nägemus, mis ei hõlma vaid ühte kleiti, vaid kogu üldlooki ja stilistikat, kandja avatarilikku olemust ning iga väikseimatki detaili nagu aksessuaarid, soeng, meik ja kingad,” räägib müstilise kleidi disaininud GUILDi peakunstnik Joan Hint.

Detailsusega ei ole tõesti kokku hoitud - GUILD valis ka aksessuaaride valmistajaid ülima põhjalikkusega. Näiteks on kleiti täiendavad kingad valmistatud spetsiaalselt antud ürituseks hinnatud Austria kingameistri Carolin Holzhuberi poolt. Olles ise GUILDiga koostööst koheselt huvitatud ning ka visioonist lummatud, on Carolin seni nõustunud koostööd tegema vaid maailma tipptegijatega - nagu nt äärmiselt innovaatilise Iris van Herpeniga. Holzhuber ise kommenteeris projektis osalemist järgmiselt:

Guild

“Minu jaoks oli algusest peale tegemist väga erilise projektiga, sest kõik, mis ma teen, peab olema mõtestatud ning kandma sõnumit või tõstma ühiskonnas teadlikkust probleemide osas, mis vajavad muutmist, kuid mida sellegipoolest endiselt eiratakse. Töötada koos kahe nii tugeva naise ja kunstnikuga, kes kujundavad me kõigi olevikku ja seega - loovad ka tulevikku - kuidas ma oleksingi saanud sellest mitte osa võtta?!

Olles välismaalane ja samal ajal seista võrdsuse ja naiste eest Eestis, kaotamaks ebaõiglust ja sugude vahelist palgalõhe, on vägagi muljetavaldav. Me oleme kõik inimesed ning me kõik väärime vaid parimat. Konfliktid ei ole vajalikud, kuid me tõesti peame õppima teineteist austama, armastama ja abistama, et kujuneda ühiskonnaks, kus kõik on võimalik ja kõik on võrdsed.”

Esmakordselt näeb kleit ilmavalgust Eesti Vabariigi sajandal sünnipäeval, mil seda saab kandma filmikunstnik, värske liikumise VÕRDSED algataja, Kõue mõisa taaselustaja, pealinna ühe coolima restorani Frank looja ning Eerik Niiles-Krossi alati särav abikaasa Mary Jordan.