Kas tundub eriti tobe enne näopuhastust veel käsi pesema hakata (kuna hakkad ju nagunii puhastava vahendiga toimetama?). Tegelikult on vastupidi – mida vähem baktereid su näole jõuab, seda parem. Seega, harjuta end kõigepealt siiski kätepesuga ära…

VIGA: Sa ei vaheta kunagi puhastusvahendit välja

Oletame näiteks, et armusid hiljuti mitsellaarvette. Olgu, see sobib sulle kevadel ja suvel, kui on soe, kuid ära unusta, et naha vajadused muutuvad igal aastaajal. Tegelikult isegi veelgi sagemini – isegi igal nädalal või ka päeval (sõltuvalt näiteks, kas oled higistanud, pidutsenud vms). Ära ka unusta, et nahk “mäletab” tooteid. Teisisõnu, kui kasutad midagi väga pika aja jooksul, ei mõju see enam nii efektiivselt.

VIGA: Koorid nahka liiga tihti

Ükskõik, kui värske su nahk pärast kooriva kreemi kasutamist ka välja ei näeks – koorivad tooted pole mõeldud igapäevaseks kasutamiseks! Pinguta sellega üle ja sa näed tulemusi – katkised veresooned, liiga kuiv nahk… Usu meid, need ei ole meeldivad. Kasuta koorivat kreemi kord või maksimaalselt kaks korda nädalas.

VIGA: Hõõrud nägu liiga tugevalt

Õrnemalt, tiiger! Teine suurim viga lisaks kooriva vahendi liiga tihedale kasutamisele on just naha ägedalt hõõrumine. Tugeva hõõrumise asemel kasuta õrnu ringjaid liigutusi – lase puhastusvahendil oma tööd ise teha.

VIGA: Kasutad puhastusvahendit juhuslikult

Et su näopuhastusvahend võimalikult sügavale nahka jõuaks (loe: võimalikult sügavalt poore puhastaks), kanna seda näole ringjate liigutustega.

VIGA: Pesed nägu ebaõige temperatuuriga

Soe vesi avab poorid – nii pääseb puhastusvahend nahapooridesse ja puhastab need. Jahedam vesi jälle suleb nahapooorid. Seega, pese nägu sooja veega ja lõpeta jaheda veega. Või jäta vesi üldse vahele ja kasuta hoopis puhastuspiima!

VIGA: Hõõrud oma näo rätikusse kuivaks
Niiske nahk on õrn – kasuta hõõrumise asemel hoopis tupsutamist.

VIGA: Pesed näo ära. Ja ei tee rohkem midagi

Puhastamine on näohoolduse üks etappidest. Näopesule/meigieemaldusele peaks alati järgnema ka tooniku kasutamine ning ka niisutamine.

Allikas: Byrdie