1. Kanna alati päikesekaitset

Meigi tegemise esimine reegel – alus, millele sa meiki kannad ehk nahk peab olema võimalikult heas korras. Kasuta kindlasti igapäevaselt päikesekaitsekreemi. “See ei pea olema rikkalik päikesekreem, tänapäeval sisaldavad paljud näokreemid ja ka meigivahendid SPF-faktorit,” ütleb McAdams. SPF-faktoriga toodete kasutamine on oluline aastaajast sõltumata.

2. Tume silmalainer jäägu õhtumeigi jaoks

Alati leidub erandeid, kuid päevasel ajal võivad tumedad lainerijooned hõlpsalt liiga gootilikud või grungelikud tunduda. “Me tahame ka päevasel ajal silmi esile tõsta, kuid selleks võiks kasutada hoopis säravaid lauvärve, mis su silmad kenasti särama löövad. Värvi kindlasti ka ripsmed,” soovitab jumestaja.

3. Vali erksavärviline huulepulk

“Päevameigis ei pea kasutama vaid nude-toonis huulepulki või värvituid läikeid. Katseta julgelt kreemja erksavärvilise huulepulgaga – su nägu saab heas mõttes tubli annuse värvi juurde,” soovitas McAdams. Huulepliiatsi võid kasutamata jätta ja hajutamiseks kasuta sõrmi.

4. Väldi kunstripsmeid

Halb uudis sulle, kui fännad kunstripsmeid, kuid päevase meigi jaoks on need selgelt liiga palju. “See on okei vaid siis, kui oled kuntripsmete väga vilunud kasutaja ning tead, kuidas neid loomulike ripsmete vahele perfektselt “hajutada”,” lausus McAdams. Volüümika ripsmerea saavutamiseks kasuta ripsmeid pikendavat ja tihendavat tušši.

5. Kontuuri teadlikult

Päevavalgus on armutu, reetes kõik “kontuurjooned”, mille oled oma näole kandnud – ehk, mis näeb hea välja prožektorite ja tulede valguses, ei anna efekti loomuliku valguse käes. Siiski, oma põsesarnade rõhutamiseks soovitab jumestuskunstnik kasutada säravat päikesepuudrit või kreemjat highlighter'it.

Allikas: Byrdie